Ουκρανικό ενδιαφέρον για έργα της Λάρνακας

Ουκρανικό ενδιαφέρον για έργα της Λάρνακας

 


Το Επιμελητήριο Λάρνακας και το Επιμελητήριο Donetsk, ως ένα βήμα θεσμοθέτησης στενότερης συνεργασίας, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, που προνοεί την ανταλλαγή επισκέψεων και πληροφόρησης, κοινές δράσεις, διοργάνωση εκθέσεων, προβολή προϊόντων, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, διοργάνωση σεμιναρίων, καθώς και κάθε μορφή επιχειρηματικής σχέσης και προβολής.

Αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Donetsk, στην Ουκρανία, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο και θα έχει συναντήσεις με τα κυπριακά Επιμελητήρια, με πρώτο σταθμό το Επιμελητήριο Λάρνακας, όπου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΛ, σημαντική εμπορική αποστολή είχε συναντήσεις με αντίστοιχους επιχειρηματίες της πόλης και Επαρχίας Λάρνακας.

Μέλη της αποστολής επέδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τα έργα της Λάρνακας, ενώ επισκέφθηκαν μεταποιητικές βιομηχανίες και ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Όθωνας Θεοδούλου, καλωσορίζοντας την Πρόεδρο του Ουκρανικού Επιμελητηρίου Ελβίρα Sevastianenko, αναφέρθηκε στις ουκρανικές εξαγωγές και στις εξαγωγές κυπριακών προϊόντων και διαπίστωσε ότι βραχυπρόθεσμα οι εξαγωγές μπορούν να αυξηθούν σε αρκετά προϊόντα, ενώ δεν παρέλειψε να αναλύσει τις εισαγωγές και εξαγωγές υπηρεσιών μεταξύ Κύπρου – Ουκρανίας.

Η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Donetsk κ. Sevastianenko ανέφερε ότι αυτή η επίσκεψη είναι η απαρχή μιας στενής συνεργασίας Κύπρου – Ουκρανίας και σημαντικής αύξησης των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, ενώ προσκάλεσε τους επιχειρηματίες της Λάρνακας όπως επισκεφθούν την Ουκρανία με σκοπό τη γνωριμία με την ουκρανική αγορά και τους ντόπιους επιχειρηματίες.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα