Ο ΟΠΑΠ Κύπρου αρωγός για την υγεια, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό

Ο ΟΠΑΠ Κύπρου αρωγός για την υγεια, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό


Ο Καθηγητής  Κύπρος  Νικολαϊδης, θεμελιωτής της εμβρυικής ιατρικής, ο   αργυρός Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης καθώς και ο πολυβραβευμένος  σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης είναι αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της νέας εκστρατείας της OΠΑΠ Κύπρου με θέμα “Στηρίζουμε τα Όνειρα και τους Ανθρώπους του τόπου μας”.

Η ΟΠΑΠ Κύπρου θέλοντας να τους τιμήσει και να τους ευχαριστήσει για τη διαχρονική δράση και προσφορά τους, έθεσε στη διάθεσή τους από 30.000 ευρώ αντίστοιχα, για να τα προσφέρουν με τη σειρά τους σε φορέα της προτίμησής τους που έχει σχέση με το δικό τους τομέα δράσης, δηλαδή την Υγεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Στις 8 Ιουλίου στην πολύ συγκινητική εκδήλωση που έγινε στην κατάμεστη Πύλη Αμμοχώστου, ανακοινώθηκε αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού ο προορισμός αυτής της οικονομικής βοήθειας.

Ο Καθηγητής Κύπρος Νικολαίδης, επέλεξε τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό για να κάνει τη δωρεά των 30.000 ευρώ, και παρέδωσε τα χρήματα στην Αναστασία Παπαδοπούλου, κόρη της κ. Φωτεινής Παπαδοπούλου προέδρου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Ο Καθηγητής αναφέρθηκε στο σημαντικότατο έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού διαχρονικά και στη μεγάλη του προσφορά στον τόπο μας.

Το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη μέσω εκπροσώπου του δήλωσε ότι επέλεξε να προσφέρει το ποσό των 30.000 ευρώ στην Πλατφόρμα Νέων Κυπρίων Χορογράφων. Στο σκεπτικό της επιλογής τους το Ίδρυμα αναφέρει ότι στόχος είναι οι ομάδες νέων χορογράφων και χορευτών να προβάλουν το έργο και τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες στο κοινό. Σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς στην Κύπρο, όπως το Υπουργείο Παιδείας, το θέατρο Ριάλτο κ.α. , το ΙΜΚ φιλοδοξεί να παρουσιάσει τους σημαντικότερους και πολλά υποσχόμενους νέους χορογράφους και χορευτές.

Ο Αργυρός Ολυμπιονίκης μας Παύλος Κοντίδης, επέλεξε να διαθέσει το ποσό των €30,000 για τη στήριξη των σπουδών νεαρών αθλητών, δηλώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό παράλληλα με τον πρωταθλητισμό να σπουδάζουν και τονίζοντας ότι το ένα δεν αποκλείει το άλλο όπως ίσως πιστεύουν κάποιοι. Ο Παύλος Κοντίδης είπε ακόμη ότι το Σεππτέμβρη θα ανακοινώσει συγκεκριμένα ποιοι ακριβώς νεαροί αθλητές θα επωφεληθούν αυτής της χορηγίας για τις σπουδές τους.

Το πρωτότυπο σχέδιο “Στηρίζουμε τα Όνειρα και τους Ανθρώπους του τόπου μας” που δημιούργησε η ΟΠΑΠ Κύπρου στο πλαίσιο της Κοινωνικής της  Προσφοράς, έχει διπλό στόχο: Nα στηρίξει έμπρακτα τους τομείς της Υγείας, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού μέσω τριών άξιων τέκνων του τόπου, αλλά και να λειτουργήσει σαν πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους της Κύπρου που  έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη να πιστέψουν στις δυνάμεις και τα όνειρά τους. Γιατί κάποιοι άλλοι το έχουν ήδη πραγματοποιήσει, γιατί τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο όταν έχεις θέληση και πάθος κι όταν δουλεύεις σκληρά, με στόχο κι όραμα για να το πετύχεις. Και τα παραδείγματα είναι εδώ δίπλα μας, άνθρωποι αυτού του τόπου που δεν πτοήθηκαν από καμιά δυσκολία και κατάφεραν να τοποθετήσουν το όνομα της Κύπρου ψηλά στον παγκόσμιο χάρτη.

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα