Ο Σέφτσοβιτς στην Κύπρο για το Energy Union Tour

Ο Σέφτσοβιτς στην Κύπρο για το Energy Union Tour


Ο Αντιπρόεδρος για την Ενεργειακή Ένωση Μάρος Σέφτσοβιτς θα επισκεφτεί την Κύπρο από τις 11 ως τις 12 Ιανουαρίου του 2016 στο πλαίσιο του Energy Union Tour. H επίσκεψη περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Υπουργούς, επιχειρήσεις του τομέα της ενέργειας, το κοινό και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ο Αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Σύμφωνα με παρασκηνιακή ενημέρωση που δεν σχετίζεται με την επίσκεψη Σέφτσοβιτς, η Κομισιόν εκτιμά ότι οι υδρογονάνθρακες και γενικώς το ενεργειακό ζήτημα, μπορεί να αποτελέσει παράγοντα συμφιλίωσης των δύο κοινοτήτων και επιτάχυνσης της επίλυσης του Κυπριακού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δημιουργία αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κύπρο στην ΕΕ μέσω της Τουρκίας, αποτελεί μια αποτελεσματική λύση κατά τους επιστήμονες.

Η Κομισιόν δεν παίρνει επισήμως θέση στο ζήτημα, κατανοεί όμως ότι απαράβατη προϋπόθεση είναι η επανένωση και η τήρηση των υποχρεώσεων της Άγκυρας σε σχέση με την τελωνειακή ένωση και την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα