Ο ΣΑΕΚ στηρίζει την παγκόσμια δράση για την κλιματική αλλαγή

Ο ΣΑΕΚ στηρίζει την παγκόσμια δράση για την κλιματική αλλαγή

O Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) ήταν μεταξύ των οργανισμών που υπέγραψαν το υπόμνημα ‘’Paris Pledge for Action’’   αναλαμβάνοντας δέσμευση για δράση με στόχο ένα ασφαλές και σταθερό κλιματολογικό περιβάλλον στο οποίο η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας θα περιορίζεται σε λιγότερο από 2 βαθμούς κελσίου.

Ο ΣΑΕΚ χαιρετίζει τη συμφωνία που επετεύχθη στο Παρίσι, η πρώτη  παγκόσμια νομικά κατοχυρωμένη συμφωνία σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, ως ένα ιστορικό βήμα προς την κατεύθυνση της επίλυσης του μεγάλου προβλήματος της κλιματικής αλλαγής και δηλώνει την δέσμευση του να συμβάλει στην εφαρμογή της συμφωνίας ώστε να  επιταχυνθούν  οι μεταμορφωτικές αλλαγές που απαιτούνται για να ανταποκριθούν στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

Η παγκόσμια ασφαλιστική βιομηχανία, λόγω της φύσης της εργασίας είναι σε θέση να  συνειδητοποιήσει τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες των κλιματολογικών αλλαγών. Μάρτυρες μιας  σταθερής αύξησης της συχνότητας και της σοβαρότητας των καιρικών περιστατικών, απότοκο των κλιματολογικών αλλαγών, οι ασφαλιστικές εταιρείες διαπιστώνουν την ανάγκη για συλλογική δράση και επιδιώκουν ήδη πολιτικές που στόχο έχουν την  μείωση των συνεπειών τους. Μαζί με άλλες οργανώσεις, πόλεις ,δήμους ,περιοχές και επενδυτές   ένωσαν  την φωνή τους στο Παρίσι και υποσχέθηκαν  αποτελεσματικά και γρήγορα να βοηθήσουν στην εφαρμογή της νομοθεσίας.

Ο ΣΑΕΚ, υποστηρίζοντας και συμμετέχοντας σε αυτή τη δράση, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα