Παραίτηση Wilbur L. Ross από Τράπεζα Κύπρου

Παραίτηση Wilbur L. Ross από Τράπεζα Κύπρου

 


 

Η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company («BOC Holdings» και, μαζί με τις θυγατρικές της, το «Συγκρότημα») ανακοίνωσε ότι από την 1 Μαρτίου 2017, ο Wilbur L. Ross Jr., σε συνέχεια του διορισμού του ως υπουργός εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), έχει υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του Μέλους και του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της BOC Holdings και της Τράπεζας Κύπρου Δημόσιας Εταιρίας Λίμιτεδ (η “Τράπεζα”).

Τα Διοικητικά Συμβούλια της BOC Holdings και της Τράπεζας έχουν αποδεχθεί την παραίτηση του κ. Ross και εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες για την αξιόλογη και πολύτιμη προσφορά του στο Συγκρότημα το οποίο υπηρέτησε από το 2014.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της BOC Holdings και της Τράπεζας στις αντίστοιχες συνεδρίες τους σήμερα, 1 Μαρτίου 2017, αποφάσισαν να διορίσουν τον κ. James B. Lockhart ΙΙΙ, ως μέλος στο καθένα από αυτά. Ο διορισμός στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας τελεί υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT). Μετά την έγκριση της EKT, ο κ. Lockhart θα συμμετέχει ως μέλος στην Επιτροπή Διορισμών & Εταιρικής Διακυβέρνησης και στην Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων.

Ο κ. Lockhart είναι αντιπρόεδρος στην εταιρεία WL Ross & Co. LLC στη Νέα Υόρκη από το 2009 και Μέλος των Επενδυτικών της Επιτροπών και της Επιτροπής Διαχείρισής της.

Προηγουμένως, ο κ. Lockhart παρείχε τις υπηρεσίες του προς την Κυβέρνηση των ΗΠΑ από διάφορες θέσεις. Κατά την περίοδο 2008 – 2009, διετέλεσε ως Διευθυντής (Διευθύνων Σύμβουλος) και Πρόεδρος του Oversight Board του Federal Housing Finance Agency (FHFA). Κατά την περίοδο 2006 – 2007 διετέλεσε ως Διευθυντής (Διευθύνων Σύμβουλος) του Office of Federal Housing Enterprise Oversight. Επιπρόσθετα, πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο Oversight Board του Troubled Asset Relief Program (TARP), στο οποίο προεδρεύει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Από το 2002 μέχρι το 2006 ο κ. Lockhart διετέλεσε ως ο Κύριος Αναπληρωτής Επίτροπος και Γενικός Διευθυντής Λειτουργικών Εργασιών του Social Security Administration (SSA). Διετέλεσε ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Διαχείρισης του Πρόεδρου Bush και ως Γραμματέας του Social Security Board of Trustees.

Η εμπειρία του κ. Lockhart στον ιδιωτικό τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών περιλαμβάνει διευθυντικές θέσεις στις εταιρείες NetRisk, National RE, Smith Barney, Pension Benefit Guaranty Corporation, Alexander & Alexander Services and Gulf Oil Corporation.

Ο κ. Lockhart αποφοίτησε το 1974 από το Πανεπιστήμιο Harvard με MBA και το 1968 από το Πανεπιστήμιο Yale με BA.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα