Παρουσίαση καινοτόμων ιδεών στο Imagine Cup 2016

Παρουσίαση καινοτόμων ιδεών στο Imagine Cup 2016


Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στις 21 Απριλίου 2016, ο παγκύπριος τελικός του πιο σημαντικού παγκόσμιου φοιτητικού διαγωνισμού τεχνολογίας, Imagine Cup. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Microsoft Innovation Center, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από διάφορα κυπριακά πανεπιστήμια, οι οποίες παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες. Κατά γενική ομολογία, οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν ήταν εξαιρετικές και κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. Το δύσκολο έργο της επιλογής ανέλαβε ομάδα κριτών στην οποία συμμετείχαν μέλη της κοινότητας του StartUp Cyprus, επιχειρηματίες αλλά και άτομα από την κοινότητα υποστήριξης των StartUps.

Οι νικητές ανά κατηγορία:

• Games: Ascanio Entertainment (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου)

• Innovation: A.R.G.O.S (Frederick University)

• World Citizenship: Dermatrack (Πανεπιστήμιο Κύπρου)

Οι νικητές του Εθνικού Διαγωνισμού θα λάβουν μέρος στον Διαδικτυακό Ημιτελικό, όπου και θα ανταγωνιστούν ομάδες από όλο τον κόσμο. Οι νικητές του Διαδικτυακού Διαγωνισμού θα ταξιδέψουν τον Ιούλιο στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Seattle, Washington στις ΗΠΑ για τον Τελικό Διαγωνισμό Imagine Cup, όπου και θα διαγωνιστούν για βραβείο και δώρα αξίας $50,000.

Τον διαγωνισμό υποστήριξαν οι Bernhard Schulte ShipManagement, Mari-apps, το πρόγραμμα IdeaCy της Τράπεζας Κύπρου, το CyRIC, η Logicom και η proto.io.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα