“Πιάτσα Γουρουνάκι” και στην Πλατεία Ελευθερίας

“Πιάτσα Γουρουνάκι” και στην Πλατεία Ελευθερίας

Tο άνοιγμα της μοντέρνας σουβλακερί ‘Πιάτσα Γουρουνάκι’ στην περιοχή Φανερωμένης στην Παλιά Λευκωσία πριν δύο χρόνια, έδωσε ζωή στις ξεχασμένες Λήδρας και Ονασαγόρου.

Μετά την επιτυχία λοιπόν, όπου ο συνδυασμός value for money τιμές και καλό φαγητό έκαναν το ‘Πιάτσα Γουρουνάκι’ γνωστό, οι ιδιοκτήτες της μοντέρνας σουβλακερί προνοώντας και πάλι, αποφάσισαν όπως το ‘Πιάτσα Γουρουνάκι’ αποκτήσει αδερφάκι στην Πλατεία Ελευθερίας.

Τα έργα στην Πλατεία δεν έχουν τελειώσει ακόμη, αλλά σίγουρα η ανάπλαση του χώρου θα συμβάλει περεταίρω στην ανάπτυξη της εντός των τειχών Λευκωσίας.

Η νέα σουβλακερί ‘Πιάτσα Γουρουνάκι’ έχει βρει σπίτι εκεί που στεγαζόνταν πριν το εστιατόριο Goodys (λειτούργησε και ένα διάστημα ως λιβανέζικο εστιατόριο) στην Πλατεία Ελευθερίας, στην οδό Κωστάκη Παντελίδη, όπου το συγκεκριμένο κτίριο ενώνεται με την οδό Ρηγαίνης.

Πρόσφατα στην ίδια περιοχή, άνοιξε και εστιατόριο Ocean Basket.

Όπως φαίνεται είναι πολλοί οι επιχειρηματίες που βλέπουν τις προοπτικές που θα έχει η ολοκλήρωση ανάπλασης της Πλατείας.

Η διαδικασία διαμόρφωσης της Πλατείας Ελευθερίας πέρασε από σαράντα κύματα με ανατροπές, καθυστερήσεις, διακοπή του συμβολαίου με τον αρχικό εργολάβο, επαναπροκήρυξη προσφορών και μετά από τρία χρόνια καθυστέρηση παίρνει σάρκα και οστά.

Όπως είναι γνωστό, το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 με στόχο την αναζωογόνηση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών στον Δήμο Λευκωσίας.    Της Αγγέλας Κωμοδρόμου


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα