Προχωρούν οι έρευνες για την κατάρρευση της οικονομίας

Προχωρούν οι έρευνες για την κατάρρευση της οικονομίας


Οι έρευνες για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας προχωρούν σταθερά, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, με σκοπό την πληρέστερη συμπλήρωση αυτών των υποθέσεων κατά τρόπο που να μπορούν να στοιχειοθετηθούν ενώπιον των δικαστηρίων.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την υπόθεση που καταχωρήθηκε χτες στο δικαστήριο και ερωτηθείς πώς προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει έχοντας υπόψη ότι οι Βγενόπουλος – Μπουλούτας κωλυσιεργούν να εμφανιστούν και να ανακριθούν ενώπιον των κυπριακών Αρχών, ο κ. Νικολάου επανέλαβε ότι οι έρευνες προχωρούν σταθερά, με σκοπό την πληρέστερη συμπλήρωση των υποθέσεων κατά τρόπο που να μπορούν να στοιχειοθετηθούν ενώπιον των δικαστηρίων και με τη συμπλήρωση μίας υπόθεσης να είστε βέβαιοι ότι αυτή θα προωθηθεί για καταχώρηση στο δικαστήριο, όπως έγινε χθες με τη συγκεκριμένη υπόθεση που αφορά τη Λαϊκή.

«Εξ όσων γνωρίζω συμπληρώνονται και άλλες υποθέσεις, οι οποίες θα ακολουθήσουν σύντομα. Θα επιδιωχθεί σε συνεργασία μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα, κατ’ αρχήν να γίνει επίδοση του κλητηρίου σε όσους από τους κατηγορούμενους βρίσκονται στο εξωτερικό και στην περίπτωση την οποία κάποιοι παραλείψουν να εμφανιστούν στην Κύπρο θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως είναι η έκδοση εντάλματος σύλληψης και ειδικότερα ευρωπαϊκού εντάλματος, με σκοπό να παρουσιαστούν στο δικαστήριο στα πλαίσια εκδίκασης της υπόθεσης. Θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται στη νομοθεσία μας και δυνατό να εφαρμοστούν στα πλαίσια της δικαστικής συνδρομής μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι λέγεται ότι δεν θα παρουσιαστούν, ο κ. Νικολάου είπε ότι υπάρχουν διαδικασίες τις οποίες θα ακολουθήσουν και για τις οποίες θα επιδιώξουν να εφαρμοστούν κατά τρόπο αποτελεσματικό.

«Απ` εκεί και πέρα, σίγουρα δεν θα προβούμε σε ενέργειες που κατατάσσονται εκτός του νομικού πλαισίου των διαδικασιών, αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα αυτό που μας επιτρέπει ο νόμος με πολλή προσοχή, ούτως ώστε να επιτύχουμε να εμφανιστούν στο δικαστήριο», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, σε δηλώσεις του, είπε ότι «εμείς ξεκινήσαμε αυτό το ζήτημα, το τεκμηριώσαμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό πέραν ίσως από ότι κάποιος θα ανέμενε από κοινοβουλευτική εργασία».

«Θα προσπαθήσουμε να το κρατούμε εν ζωή ώστε να μην ξεχαστούμε. Θα στηρίξουμε τη δικαιοσύνη, όπου μπορούμε και όπου μας ζητηθεί με οποιουδήποτε τρόπο. Θα αντισταθούμε σε όσους θέλουν να καθυστερήσουν ή να μην αποδοθεί δικαιοσύνη και ξεκαθαρίζω φυσικά ότι καμία παρέμβαση μας μπορεί να γίνει στη δικαιοσύνη είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο, διότι αυτό δεν το επιτρέπει το σύνταγμα και είναι εξωθεσμικό . Απ` εκεί πέρα θα ευχαριστήσω τον Υπουργό και για την ενημέρωση που μου έκανε σήμερα και γι` αυτά τα ζητήματα και στο βαθμό που του επιτρεπόταν και γιατί θα αναμένουμε τις επόμενες εβδομάδες», κατέληξε.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Δικαιοσύνης με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κόμματος.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα