Προώθηση της Πάφου στον τουριστικό χάρτη επιδιώκει το ΕΒΕ

Προώθηση της Πάφου στον τουριστικό χάρτη επιδιώκει το ΕΒΕ

 

Η Πάφος επιδιώκει στα επόμενα χρόνια να επανατοποθετεί στον τουριστικό χάρτη, αναδεικνύοντας και ενισχύοντας τα πλεονεκτήματα που την διαφοροποιούν από τους ανταγωνιστές της, ανέφερε με δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης εκτίμησε πως η κατάκτηση του τίτλου από την Πάφο, της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, αποτελεί επίτευγμα για ολόκληρη την επαρχία.

Το 2017, συνέχισε, αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς και χρυσή ευκαιρία για αναβάθμιση της ταυτότητας της Πάφου και της εικόνας της Κύπρου και μπορεί να αποτελέσει σημείο διαφοροποίησης προς τη στρατηγική υλοποίηση στόχων της επαρχίας.

​Ο κ. Δημητριάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως η εταιρεία Τουρισμού συμμετέχει κάθε χρόνο και εκπροσωπεί ενιαία την επαρχία σε πέραν των 15 διεθνών και εξειδικευμένων εκθέσεων όπως στην W.T.M. Λονδίνου, ΙΤΒ Βερολίνου, Intour & ΜΙΤΤ Μόσχας, UITT Κιέβου, Outdoors London, Utrecht Ολλανδίας, ferein messe Αυστρίας, IMTM Ισραήλ, Μάτκα Φινλανδίας, κ.α.

Επιπρόσθετα συμμετάσχει και διοργανώνει με ξενοδόχους, με τον ΚΟΤ, με διοργανωτές ταξιδιών ειδικές παρουσιάσεις σε διαφορές χώρες π.χ το 2015 στις Βαλτικές χώρες, διάφορες πόλεις στη Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία, Σουηδία κ.α.

Σε σχέση με το γαμήλιο τουρισμό, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε πως η όλη προσπάθεια επικεντρώνεται στην ενιαία και αυτόνομη παρουσίαση της Επαρχίας μέσα από την ενδυνάμωση της προβολής, με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό και με τη συμμετοχή σε εξειδικευμένες εκθέσεις γάμων, στην φιλοξενία εξειδικευμένων δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων -οργανωτών γάμων εξωτερικού, καθώς και στην οργάνωση παρουσιάσεων και εργαστηρίων.

Η επαρχία Πάφου το 2015 είχε ακόμη μια επιτυχημένη χρονιά με πολύ καλή παρουσία στην έκθεση Birmingham wedding Show, καθώς και τον περασμένο Μάρτιο του 2016, όπου για 5η φορά συμμετείχε με δικό της περίπτερο. Παρόμοια διευθέτηση έγινε για την προσεχή έκθεση στο Birmingham το 2017, όπως είπε.

Γίνεται προσπάθεια, είπε, σε συντονισμό με όλους τους εμπλεκομένους μέσα από επιτροπές για τις γαμήλιες τελετές, ώστε να εξευρεθούν και άλλοι τρόποι προώθησης, νέες γεωγραφικές αγορές όπως η Σκωτία, Ρωσία, Ιρλανδία, Λίβανος κ.α. καθώς και η επίλυση προβλημάτων που παρουσιάζονται όπως η υπηρεσία πιστοποίησης εγγράφων.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα