Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΕΒΕ Λεμεσού και Τελ Αβίβ

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΕΒΕ Λεμεσού και Τελ Αβίβ

Σημαντικό κρίνεται από τα ενδιαφερόμενα μέρη το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Λεμεσού και Τελ-Αβίβ, στη γενικότερη προσπάθεια ενίσχυσης των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ.

Το πρωτόκολλο υπογράφηκε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του ΕΒΕ Λεμεσού, από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κώστα Γαλαταριώτη και τον Ισραηλινό ομόλογο του, Uriel Lynn.

Την ικανοποίησή του από τη συμφωνία συνεργασίας εξέφρασε σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Γαλαταριώτης, ο οποίος είπε πως το ΕΒΕΛ διατηρεί μια συνεχή συνεργασία με το Ισραήλ, υπενθυμίζοντας τη συμφωνία συνεργασίας με το Επιμελητήριο της Χάιφας το 2000.

“Από τότε οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών έχουν διαφοροποιηθεί δραστικά προς το καλύτερο, διανοίγονται προοπτικές για συνεργασία σε πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και πέραν από αυτούς που αναδύονται από τη βιομηχανία των υδρογονανθράκων”, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Τελ-Αβίβ ανέφερε ότι οι σχέσεις των δυο χωρών έχουν ενισχυθεί σε πολλούς τομείς τα τελευταία χρόνια, λόγω ακριβώς των κοινών εθνικών συμφερόντων τους.

Έκανε δε λόγο για “μια κοινή οικονομία μεταξύ Ισραήλ Κύπρου” που θα μπορούσε να δημιουργηθεί με συμφωνία των δυο χωρών, υπό την έννοια ότι επιχειρηματίες από την Κύπρο θα μπορούσαν ελεύθερα να εγκατασταθούν, να ζήσουν και να επενδύσουν στο Ισραήλ, όπως και αντίστροφα.

Ανέφερε ότι το φορολογικό σύστημα της Κύπρο είναι ίσως ένα από τα καλύτερα στο κόσμο και κάτι που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν Ισραηλινοί επιχειρηματίες.

Στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας πραγματοποιούνται σήμερα κατ` ιδία συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών των δυο πόλεων.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα