Πωλητήριο στο Hilton Αθηνών

Πωλητήριο στο Hilton Αθηνών

 


Την έναρξη διαδικασίας πώλησης του πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής της (ανερχόμενο σε περίπου 97,3%) στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιονικής Ξενοδοχεια καί Επιχειρήσεις ΑΕ, ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών, ανακοίνωσε η Alpha Bank AE.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η διαδικασία αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδυτών υψηλού επιπέδου προς τον σκοπό περαιτέρω αναδείξεως της κορυφαίας αυτής ξενοδοχειακής μονάδας ως σημείου αναφοράς στην παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών διεθνούς επιπέδου».

Η Citigroup Global Markets Ltd ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Alpha Bank για τη διαδικασία.

Oι επενδυτές καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο πλαίσιο της Διαδικασίας έως την Παρασκευή 11.3.2016 και ώρα 12.00 μ.μ. Λονδίνου.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία δεν απευθύνεται προς το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στo πλαίσιο δημοσίας προσφοράς ούτε σχετίζεται με τη διενέργεια δημοσίας προσφοράς στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η διαδικασία απευθύνεται αποκλειστικά προς «ειδικούς επενδυτές» κατά την έννοια του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2003/71/ΕΚ και του άρθρου 2 παρ. 1(στ) του ν.3401/2005 και σε επενδυτές που εμπίπτουν στην περίπτωση του άρθρου 3 παρ. 2(c) της Οδηγίας 2003/71/ΕΚ και του άρθρου 3 παρ. 2(γ) του ν.3401/2005.

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις ΑΕ. στην οποία αναφέρει ότι «πληροφορήθηκε από την Alpha Bank AE, πλειοψηφούσα μέτοχό της, τη δημοσίευση πρόσκλησης προς “ειδικούς επενδυτές”, κατά την έννοια του άρθρου 2 της Οδηγίας 2003/71/ΕΚ και του άρθρου 2 παρ. 1(στ) του ν.3401/2005, και σε επενδυτές που εμπίπτουν στην περίπτωση του άρθρου 3 παρ. 2(c) της Οδηγίας 2003/71/ΕΚ και του άρθρου 3 παρ. 2(γ) του ν.3401/2005, για την εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τον σκοπό αποκτήσεως του πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής της (ανερχομένου σε 97,3% περίπου) στο μετοχικό κεφάλαιο της Ιονικής Ξενοδοχειακής. Για περαιτέρω πληροφορίες οι επενδυτές δύνανται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Alpha Bank www.alpha.gr. Η Ιονική Ξενοδοχειακή θα τηρεί, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τους επενδυτές ενήμερους επί της διαδικασίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς ακούστηκαν διάφορα ονόματα «μνηστήρων» που θα ήθελαν να καταθέσουν πρόταση αγοράς του εμβληματικού ξενοδοχείου. To 2014 που φημολογούνταν η πώληση του ξενοδοχείου το κόστος αγοράς –σύμφωνα με το Bloomberg – έφτανε τα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας από τους ενδιαφερόμενους τότε ήταν και ο άλλοτε υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Τζον Κατσιμάδης. Ο Ελληνοαμερικανός φερόταν να πρόσφερε τότε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, όμως η προσφορά θεωρήθηκε χαμηλή και η αγοραπωλησία δεν προχώρησε. Ο γεννημένος στη Νίσυρο επιχειρηματίας συγκαταλέγεται στους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ (θέση 182) με εκτιμώμενη περιουσία στα 3.1 δις δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Tο Bloomberg σε άλλο δημοσίευμά του ανέφερε πως επενδυτές όπως η Oaktree Capital Group LLC και το fund Jermyn Street Real Estate, έχουν επενδύσει σε ξενοδοχειακά assets σε όλη την Ελλάδα. Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξει κάποια… έκπληξη από εταιρεία που βρίσκεται στην Ελλάδα.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα