Ρεκόρ επιβατών κατέγραψε η easy-jet

Ρεκόρ επιβατών κατέγραψε η easy-jet


 

Αριθμό – ρεκόρ επιβατών για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 ανακοίνωσε η easy-jet, με 22 εκατομμύρια επιβάτες και πληρότητα της τάξης του 93,9%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι επιβάτες έχουν επωφεληθεί από τις χαμηλές τιμές σε όλο το δίκτυο, με έσοδα ανά θέση, λόγω σταθερής μείωσης ανά θέση 8,7% σε σταθερό νόμισμα, στη διάρκεια του τριμήνου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2015.

Αναφέρει ωστόσο ότι σημαντικές κινήσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της ΕΕ είχαν αρνητικές συνέπειες για την εταιρεία.

Τα κέρδη προ φόρων για τους 12 μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου αναμένονται σε ένα εύρος 490 έως 495 εκατ. στερλινών.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η πληρότητα αναμένεται να αυξηθεί περίπου 8% για το οικονομικό έτος που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Περίπου το 45% των θέσεων έχουν ήδη πωληθεί για το πρώτο τρίμηνο, στο ίδιο επίπεδο με προηγούμενο έτος.

Η Carolyn McCall, η Chief Executive της easyJet δήλωσε ότι «μας έχουν επηρεάσει δυσανάλογα γεγονότα φέτος, αλλά το εξαιρετικό δίκτυο μας, ο έλεγχος του κόστους και πρωτοβουλίες για αύξηση των εσόδων, καθώς και ο ισχυρός ισολογισμός μας, στηρίζουν την εμπιστοσύνη μας στην επιχείρηση. Το σημερινό περιβάλλον είναι δύσκολο για όλες τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά η ιστορία δείχνει ότι σε εποχές όπως η σημερινή οι ισχυρές αεροπορικές εταιρείες γίνονται ακόμα ισχυρότερες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της επιχείρησης, για την ακόμη πιο ισχυρή θέση στην αγορά, προσφέροντας άριστη εξυπηρέτηση των πελατών και τη δημιουργία νέων ευκαιριών εσόδων για το μέλλον».


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα