Ρ. Ερωτοκρίτου: Με πολεμούν, όμως δεν παραιτούμαι

Ρ. Ερωτοκρίτου: Με πολεμούν, όμως δεν παραιτούμαι

 


Για καθαρή συνωμοσία εις βάρος του από το κοινωνικο-οικονομικό κατεστημένο της πρωτεύουσας, σε σχέση και με ενέργειες του σε ό,τι αφορά τις έρευνες για την οικονομία, έκανε λόγο ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, απαντώντας στα όσα του καταλογίζονται μέσα από το πόρισμα Καλλή όπως το παρουσίασε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι «αναμφίβολα θα παραμείνει στη θέση του» και “θα εκτελεί το καθήκον του μεταβαίνοντας καθημερινά στη Νομική Υπηρεσία».

Σε διάσκεψη Τύπου που παρέθεσε, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου προέβη, μεταξύ άλλων, σε εκτενή αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης Providencia, (υπόθεση περιουσίας 13χρονης ανήλικης ορφανής Ρωσίδας) και διερωτήθηκε πώς μπορεί ο ίδιος να κατηγορείται για δεκασμό και όχι ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος, όπως ανέφερε, ανέστειλε ποινικές διώξεις, μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον δικηγόρο Πάμπο Ιωαννίδη, ο οποίος εκπροσωπούσε τα ετεροθαλή αδέλφια της 13χρονης ορφανής ανήλικης Ρωσίδας.

Είπε ακόμη ότι κατά την κατάθεσή του στον Παναγιώτη Καλλή του ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Νομική Υπηρεσία, για τα ζητήματα που αφορούν την οικονομία, έχει κάνει κάποια πράγματα που έχουν ενοχλήσει πολλούς. Σημείωσε επίσης ότι ζήτησε από τον Παναγιώτη Καλλή όπως καλέσει για κατάθεση και τον Γενικό Εισαγγελέα, πράγμα το οποίο όμως, όπως είπε, ο Παναγιώτης Καλλής αρνήθηκε.

Ανέφερε επίσης ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, το λόγο έχει πλέον η Αστυνομία και σημείωσε πως θα πρέπει, σε αυτό το πλαίσιο, να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο του ιδίου όσο και του Γενικού Εισαγγελέα, του τέως Γενικού Εισαγγελέα, του Εφόρου Εταιρειών, του Δικηγορικού Γραφείου Πάμπου Ιωαννίδη, του Δικηγορικού Γραφείου Νεοκλέους.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα