ΣΕΚ: Να τιμωρούνται παραδειγματικά όσοι κλέβουν το κράτος

ΣΕΚ: Να τιμωρούνται παραδειγματικά όσοι κλέβουν το κράτος

 

Θυμό και οργή εκφράζει η ΣΕΚ για τα σκάνδαλα, τη σήψη και τη διαφθορά, αναφέροντας πως την ώρα που γίνονται συνειδητοποιημένες προσπάθειες και θυσίες από το συνδικαλιστικό κίνημα, κάποιοι αθλούνται στη φοροδιαφυγή και στα διάφορα σκάνδαλα με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό και τραγικό πισωγύρισμα.

Σε ανακοίνωση της η ΣΕΚ σημειώνει ότι τα όσα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας και τα όσα ετησίως περιλαμβάνονται στις εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προκαλούν θυμό και οργή γιατί φαίνεται πως κάποιοι λεηλατούν το δημόσιο πλούτο, χωρίς καμιά απολύτως ντροπή.

«Λάθη, παραλείψεις, κακοδιαχείριση, υπέρβαση εξουσιών, πολεοδομικές αταξίες και ατασθαλίες, ανείσπρακτα έσοδα, σήψη και διαφθορά σπρώχνουν την Κύπρο και το λαό της προς τα πίσω, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ευημερία του τόπου και την ευρωστία της οικονομίας».

Και προσθέτει ότι η στόχευση στη διόρθωση των μισθών από μόνη της δεν μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα, όταν κάποιοι άλλοι αλώνουν το κράτος εκ των έσω.

«Κυβέρνηση, Βουλή, Γενική εισαγγελία και λοιποί θεσμοί οφείλουν να επιδείξουν αυστηρότητα και μηδενική ανοχή.  Οι κόποι και οι θυσίες των μισθωτών πολιτών δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένες, γιατί κάποιοι κλέβουν και θησαυρίζουν ασύστολα» αναφέρει η ΣΕΚ και καλεί όσους μάχονται με πάθος και μανία κατά των ωφελημάτων που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι, να στρέψουν τη δύναμη και το δυναμισμό τους εναντίον όλων εκείνων που κλέβουν το δημόσιο πλούτο.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα