Σεμινάριο CIIM για τους τρόπους ανάπτυξης της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας στις επιχειρήσεις

Σεμινάριο CIIM για τους τρόπους ανάπτυξης της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας  στις επιχειρήσεις

Ένα πρωτοποριακό και εξαιρετικά ενδιαφέρον διήμερο σεμινάριο με ομιλητή το γνωστό καθηγητή και Διευθυντή του CIIM Δρ Θεόδωρο Παναγιώτου, διοργανώνει το Cyprus International Institute of Management (Λεωφόρος Ακαδημίας 21 , Αγλαντζιά Λευκωσία) στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2013, με θέμα «Ανάπτυξη Καινοτομίας στον Οργανισμό και Ανάκτηση Ανταγωνιστικότητας».

Ο Δρ Θεόδωρος Παναγιώτου μέσω της πληθώρας γνώσεων και εμπειριών που κατέχει στον τομέα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, θα αποκαλύψει στους συμμετέχοντες τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να καινοτομήσουν στην εταιρεία ή τον οργανισμό τους, υλοποιώντας πρωτοποριακές ιδέες, ώστε να επανακτήσουν τη χαμένη ή μειωμένη ανταγωνιστικότητα τους.

Σύμφωνα με τον Δρα Παναγιώτου η ικανότητα καινοτομίας έχει γίνει απαραίτητη για την επιβίωση των μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων. Δυστυχώς οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Κύπρο έχουν χάσει την ανταγωνιστικότητά τους, καθώς αδυνατούν να διαχειριστούν το κόστος τους και επειδή παραλείπουν να καινοτομούν και να παράγουν διαφοροποιημένα προϊόντα υψηλής ποιότητας για την παγκόσμια αγορά.  Πολλές επιχειρήσεις, κυρίως μικρομεσαίες, έχουν υποτιμήσει την σημασία της καινοτομίας στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας ή αδυνατούν ως προς την προσέγγισή της. Χωρίς καινοτομία, οι εταιρείες και τα προϊόντα τους βγαίνουν εκτός ανταγωνισμού από νέες και πιο καινοτόμες επιχειρήσεις. Η αποτυχία να καινοτομούν καταδικάζει τις επιχειρήσεις στην εσωστρέφεια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αξιοποιήσουν τις αναδυόμενες ευκαιρίες στις παγκόσμιες αγορές.

Το σεμινάριο είναι εγκεκριμένο από την ΑνΑΔ και οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν με εργοδοτούμενους τους, θα δικαιούνται επιχορήγηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 22462246 ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του CIIM στο www.ciim.ac.cy.

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα