Σε δημόσιο διάλογο Σύνδεσμος Τραπεζών και ΥΠΟΙΚ

Σε δημόσιο διάλογο Σύνδεσμος Τραπεζών και ΥΠΟΙΚ

 

Την άποψη ότι τα δεδομένα που σταδιακά απορρέουν από τον τραπεζικό τομέα, αποτελούν βήματα ενίσχυσης της εμπιστοσύνης και συντείνουν προς την κατεύθυνση της σταθερότητας, εξέφρασαν στο πλαίσιο συνάντησης, τόσο ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης όσο και η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου (ΣΤΚ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Ο ΣΤΚ αναφέρει ότι η συνάντηση, η οποία έγινε χθες, εντάσσεται στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου που επιχειρεί να έχει σε σταθερή και τακτική βάση με κόμματα, οργανισμούς και πολιτικά πρόσωπα για ανταλλαγή απόψεων αλλά και για παροχή πληροφοριών αναφορικά με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, τα προβλήματα και τις προοπτικές του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου συζήτησε με τον Υπουργό Οικονομικών, τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας σε σχέση με το χρηματοπιστωτικό κλάδο και την οικονομία.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα τα δεδομένα σε σχέση με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τις αναδιαρθρώσεις, οι προοπτικές του τραπεζικού συστήματος, καθώς και ζητήματα που απασχολούν τις τράπεζες σε σχέση με την καλύτερη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού κλάδου, όπως η λειτουργία του Πλαισίου Αφερεγγυότητας, η διαχείριση ακινήτων από τις τράπεζες και η εφαρμογή νομοθεσιών.

Παρόντες στη συνάντηση με τον Υπουργό ήταν από πλευράς Συνδέσμου, ο Πρόεδρος του ΣΤΚ Γιώργος Γεωργίου, οι Αντιπρόεδροι του ΣΤΚ Χριστάκης Πατσαλίδης και Δημήτρης Σιακαλλής, και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Μιχάλης Καμμάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΤΚ, αντίστοιχες συναντήσεις πραγματοποιεί η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου και με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεχής ενημέρωση αναφορικά με τα δεδομένα που επικρατούν στον τραπεζικό κλάδο της χώρας.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα