Σε σύνδεση της Λάρνακας με τη Ρωσία στοχεύει η Ellinair

Σε σύνδεση της Λάρνακας με τη Ρωσία στοχεύει η Ellinair

 


 

Δυναμικό ήταν το μπάσιμο της αεροπορικής εταιρεία Ellinair του Ομίλου Μουζενίδη στην κυπριακή αγορά. Η εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αν και ξεκίνησε πρόσφατα με τρείς πτήσεις από και προς την Κύπρο, σε σύντομο χρονικό διάστημα αύξησε τον αριθμό τους σε πέντε. Όπως τόνισε σε συνέντευξη του στο EUROΚΕΡΔΟΣ, ο Εμπορικός Διευθυντής της Ellinair, Σταύρος Δαλιάκας, η Κύπρος αποτελεί για την εταιρεία έναν πολύ σημαντικό προορισμό, ενώ στα άμεσα επεκτατικά της σχέδια είναι οι απευθείας πτήσεις από Λάρνακα για προορισμούς της Ρωσίας.

 

Μιλήστε μας λίγο για τον Όμιλο Μουζενίδη και πώς προέκυψε η δημιουργία της Ellinair;

Ο Όμιλος Μουζενίδη είναι ένας κορυφαίος τουριστικός οργανισμός που μπορεί να εξυπηρετήσει οποιαδήποτε τουριστική ανάγκη. Διαθέτει 21 διαφορετικές εταιρείες και εξειδικευμένα τμήματα, καθώς και γραφεία σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στη Ρωσία. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι μόνο στη Ρωσία, ο αριθμός των γραφείων ξεπερνά τα 80. Αυτός ο οργανισμός διακινεί κάθε χρόνο έναν σημαντικό όγκο τουριστών, ο οποίος ξεπερνά τους 400.000.

Με γνώμονα λοιπόν τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, οραματιστήκαμε τη δική μας αεροπορική εταιρεία και προχωρήσαμε στη σύστασή της το 2013. Και από εκείνη τη στιγμή, εργαζόμαστε σταθερά αναπτύσσοντας το δίκτυο των προορισμών μας, με την άφιξή μας τώρα και στην Κύπρο.

 

Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την Ελλάδα, ο Όμιλος Μουζενίδη όχι μόνο επενδύει αλλά και αναπτύσσεται, με την Κύπρο να αποτελεί ένα νέο και πολύ σημαντικό προορισμό για το δίκτυό της Ellinair. Στόχος σας να αποτελέσει βάση για τα αεροσκάφη της εταιρείας. Πόσο κοντά είστε στην επίτευξη αυτού του στόχου;

Η φιλοσοφία μας στον Όμιλο Μουζενίδη είναι να παράγουμε έργο και στη συνέχεια να κάνουμε ανακοινώσεις. Η Κύπρος για εμάς είναι ένας πολύ σημαντικός προορισμός. Και το δείξαμε άμεσα και έμπρακτα. Ενώ ο αρχικός μας σχεδιασμός ήταν για 3 πτήσεις ανά εβδομάδα από Λάρνακα για Θεσσαλονίκη, ήδη ανακοινώσαμε και λειτουργούμε 5 πτήσεις ανά εβδομάδα. Ήδη ανοίξαμε γραφείο Mouzenidis Travel & Ellinair στη Λεμεσό. Ήδη φέρνουμε επισκέπτες στην Κύπρο, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες του εξωτερικού, όπως η Ρωσία. Και όλα αυτά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Και έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε.

Φυσικά, για να μπορέσουμε να επιτύχουμε και τους επόμενους στόχους μας, ένας από τους οποίους είναι η δημιουργία βάσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, χρειαζόμαστε και την υποστήριξη του κυπριακού κοινού και των αρχών της Κύπρου. Και χαιρόμαστε που ήδη έχουμε τόσο θετική ανταπόκριση. Άρα θεωρώ ότι σύντομα θα έχουμε τη θετική εξέλιξη που επιδιώκουμε.

 

Όπως είχε αναφερθεί κατά την επίσημη παρουσίαση της Ellinair στην Κύπρο, θέλετε να ξεκινήσετε «το συντομότερο δυνατό» πτήσεις από την Κύπρο προς τη Ρωσία. Πού βρίσκονται οι διαδικασίες; Είναι κάτι που θα δούμε τελικά σύντομα;

Θεωρώ ότι το στάδιο της διεκπεραίωσης θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, μόλις λάβουμε τις σχετικές εγκρίσεις από τις Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας της Ρωσίας και της Κύπρου. Τον απαιτούμενο χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να τον ορίσουμε εμείς. Με βάση την εμπειρία μας από αντίστοιχες διαδικασίες και με την ενημέρωση που έχουμε, θεωρούμε πως πολύ σύντομα θα μπορούμε να εξαγγείλουμε νέες απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα για προορισμούς της Ρωσίας.

 

Από την Κύπρο ξεκινήσατε με πέντε δρομολόγια, ένα κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, από και προς Λάρνακα – Θεσσαλονίκη. Είναι στις σκέψεις σας η προσθήκη άλλων δρομολογίων, όπου οι Κύπριοι επιβάτες να μπορούν να επωφεληθούν από τις πτήσεις εσωτερικού της Ellinair;

Θα έλεγα ότι η Ellinair, ως προς τη συχνότητα του δρομολογίου Λάρνακα – Θεσσαλονίκη έχει κάνει μια δυναμική είσοδο στην κυπριακή αγορά, με πέντε δρομολόγια ανά εβδομάδα. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Κύπρο, ως προορισμό, απευθυνόμενοι τόσο στους μεμονωμένους επιβάτες, όσο και σε συνεργασίες με ταξιδιωτικά γραφεία και φορείς της Κύπρου. Έχουμε στον σχεδιασμό μας νέα δρομολόγια και ενίσχυση της σύνδεσης του αεροδρομίου της Λάρνακας με ελληνικούς προορισμούς. Ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας τον χαρακτήρα της εταιρείας, που εστιάζει σε δρομολόγια point to point, όπως το ορίζουμε στην αεροπορική βιομηχανία, δηλαδή σε απευθείας δρομολόγια ανάμεσα σε συγκεκριμένους προορισμούς. Αλλά, όπως σας είπα και νωρίτερα, προτιμούμε πρώτα να πράττουμε και στη συνέχεια να ανακοινώνουμε. Στην παρούσα στιγμή, η σύνδεση της Λάρνακας με τη Θεσσαλονίκη, όπου είναι και η έδρα της Ellinair, δίνει τη δυνατότητα στον Κύπριο επιβάτη να εκμεταλλευτεί τις πτήσεις μας προς άλλους προορισμούς, τόσο εσωτερικού, όσο και εξωτερικού.

 

Ο Όμιλος Μουζενίδη επενδύει ήδη στην Κύπρο με την ίδρυση γραφείου στη Λεμεσό. Γιατί στη Λεμεσό και ποια τα μελλοντικά σας σχέδια επέκτασης στην κυπριακή αγορά;

Η επιλογή της Λεμεσού, ως έδρα του γραφείου μας, εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς που αφορούν, εκτός από την Ellinair, το Mouzenidis Travel και τις άλλες εταιρείες του Ομίλου. Ως πόλη, η Λεμεσός ίσως εμπλέκεται περισσότερο με τον τουρισμό από τη Λευκωσία. Πάντως, σε ότι αφορά την Ellinair, ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχει τόση σημασία το γραφείο. Προσφέρουμε τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να ταξιδέψει με την Ellinair να βρει στο site μας όλες τις πτήσεις και να κλείσει online το εισιτήριό του, να έχει τη δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας και κράτησης και φυσικά μπορεί να απευθυνθεί στον ταξιδιωτικό του πράκτορα. Γιατί στην Ellinair έχουμε επενδύσει και έχουμε παρουσία σε όλα τα GDS’s, δηλαδή τα διεθνή συστήματα κρατήσεων, για να κάνουμε εύκολη την πρόσβαση στους επιβάτες μας.

Η επέκταση της δραστηριότητάς μας στην Κύπρο θα στοχεύσει κυρίως σε ενέργειες ανάπτυξης που θα ενισχύσουν τον εισερχόμενο τουρισμό και θα αναδείξουν τις ποικίλες δυνατότητες της Κύπρου, ως προορισμού, στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε. Κάνουμε ήδη σταθερά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Τα επεκτατικά σχέδια της Ellinair επιτρέπουν και την εργοδότηση περισσοτέρων ατόμων. Σας ενδιαφέρει να εργοδοτήσετε πτητικό προσωπικό από την Κύπρο;

Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να επενδύσουμε σε προσωπικό από την Κύπρο. Όχι μόνο πτητικό αλλά και σε στελέχη για κάθε μας δραστηριότητα, τα οποία γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης αγοράς. Η επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων στις κατάλληλες θέσεις είναι καθοριστικό στοιχείο που διαφοροποιεί και αναδεικνύει μια εταιρεία. Οι κατάλληλοι άνθρωποι λοιπόν ενδυναμώνουν την εταιρεία μας και γίνονται για εμάς ακόμη ένα βέλος στη φαρέτρα μας.

 

Από πλευράς τεχνολογίας η εταιρεία διαθέτει σύστημα για κρατήσεις μέσω Internet. Πόσο σύντομα θα προσφέρετε web check in και mobile check in;

Η Ellinair έχει πλέον τη δυνατότητα και προσφέρει στους επιβάτες της την επιλογή για web check-in. Όπως ανακοινώσαμε και στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου για την παρουσίασή μας στο κυπριακό κοινό, η υπηρεσία του web check-in ήταν μόνο θέμα ημερών.

Αξίζει όμως να διευκρινίσουμε ότι και χωρίς την υπηρεσία web check-in η Ellinair έχει απλοποιήσει τις διαδικασίες του check-in. Δεν έχουμε καμία χρέωση για όποιον επιθυμεί να κάνει check-in στο counter του αεροδρομίου και δεν απαιτούμε να έχει μαζί του το εισιτήριο. Αρκεί μόνο ένα έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, και όλη η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά από εμάς.

 

Tο μέγεθος του στόλου της εταιρείας και αν προγραμματίζεται επιπλέον προσθήκη αεροσκαφών;

Η Ellinair, ως εταιρεία, καταγράφει σημαντική ανάπτυξη, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας την αύξηση του στόλου της εταιρείας. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι ξεκινήσαμε με δύο ιδιόκτητα αεροσκάφη Avro RJ85, 96 θέσεων και οι πρώτες τακτικές μας πτήσεις άρχισαν τον Μάιο του 2015, δηλαδή μόλις πριν από ένα χρόνο. Η επιλογή αυτών των βρετανικών αεροσκαφών έγινε με βάση τη δυνατότητα πρόσβασής μας σε αεροδρόμια με ειδικές προδιαγραφές, ειδικά σε πόλεις της Ρωσίας, χώρας που αποτελεί μία από τις κυριότερες αγορές μας.

Αυτή τη στιγμή ο στόλος μας αριθμεί συνολικά 8 αεροσκάφη. Συγκεκριμένα στα δύο (2) Avro RJ85, έχουν προστεθεί και τέσσερα (4) Boeing 737, 148 θέσεων, καθώς και δύο (2) Airbus 319, 144 θέσεων. Και να τονίσουμε ότι όλα αυτά γίνονται με μεγάλη προσοχή και με σημαντική επένδυση από τον Όμιλο Μουζενίδη. Η Ellinair, ακριβώς επειδή είναι εταιρεία ενός τόσο ισχυρού τουριστικού Ομίλου, έχει απευθείας συνεργασία με την εταιρεία Airbus, γεγονός σπάνιο και ασυνήθιστο για νέα αεροπορική εταιρεία.

Αυτή η συνεργασία δείχνει ακριβώς την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια που έχει η Airbus στην Ellinair. Την ίδια εμπιστοσύνη θέλουμε να δείξει και το κοινό της Κύπρου.

 

Τέλος, η Ellinair βρέθηκε στην 22άδα των ευρωπαϊκών εταιρειών που πετάνε στην ώρα τους. Πόσο σημαντικές είναι για εσάς τέτοιου είδους βραβεύσεις;

Τέτοιου είδους βραβεύσεις είναι για εμάς πάρα πολύ σημαντικές. Όχι ως διάκριση αλλά ως ουσία. Οι δύο άξονες πάνω στους οποίους στηρίζεται το οικοδόμημα της Ellinair και του Ομίλου Μουζενίδη είναι η ασφάλεια και η ποιότητα. Η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών είναι για εμάς αυστηρή προτεραιότητα.

Και φροντίζουμε να το δείχνουμε καθημερινά με τις παροχές στους επιβάτες μας, όπως η δωρεάν αποσκευή 20kg σε κάθε εισιτήριο και τα επιπλέον 10kg σε φοιτητές και στρατιώτες, με το service μας τόσο στο έδαφος, όσο και στο αεροσκάφος, καθώς και με το να φροντίζουμε να είμαστε on time. Γιατί επίκεντρο κάθε ενέργειάς μας είναι ο επιβάτης μας. Ο επιβάτης μάς ενδιαφέρει.

Της Αγγέλας Κωμοδρόμου, Πηγή: Έντυπο Περιοδικό EUROKΕΡΔΟΣ


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα