Σημαντικές Συναντήσεις Αντιπροσωπείας του ΕΒΕ Πάφου στη Θεσσαλονίκη

Σημαντικές Συναντήσεις Αντιπροσωπείας του ΕΒΕ Πάφου στη Θεσσαλονίκη


Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Πάφου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή, κύριους Αντρέα Δημητριάδη, Ηλία Μυριάνθους και Κενδέα Ζαμπυρίνη συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Δικτύου Επιμελητηρίων των Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος με τη Πάφο (Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά), Λαμία, Χανιά, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Πρέβεζα) στη Θεσσαλονίκη στις 5 – 7/9/2014 και είχε τις πιο κάτω σημαντικές συναντήσεις με:

 

  • Τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργο Ορφανό, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνάντηση του Δικτύου και απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι «δίνεται η δυνατότητα της ανάληψης κοινών δράσεων, καθώς είναι γνωστό πως μέσω της σύνθεσης δυνάμεων και της συνεργασίας, η επιτυχία είναι πιο εύκολη»
  • Τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Θ – HELEXPO AE, κ. Αναστάσιο Τζήκο και κ. Κυριάκο Ποζρικίδη αντίστοιχα, οπού απεύθυνε πρόσκληση στο Επιμελητήριο Πάφου για συμμετοχή σε αποστολή της ΔΕΘ στην Αυστραλία – Μελβούρνη από τις 18–23/11/2014 και συζητήθηκαν τρόποι αξιοποίησης της Αρχής Κρατικών Εκθέσων Κύπρου.
  • Τον Προϊστάμενο Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγραμμάτων Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία, κ. Γεώργιο Εμμανουήλ, με τον οποίο συζητήθηκαν οι στόχοι του Interreg Ελλάδας – Κύπρου για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 και οι δυνατότητες εμπλοκής των Επιμελητηρίων του Δικτύου σε προγράμματα.
  • Την Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Μαγδαληνή Καρακόλη, η οποία παρουσίασε στη συνάντηση του Δικτύου, πρόταση για αξιοποίηση από το Δίκτυο το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν και προγραμματίστηκαν κοινές εμπορικές αποστολές των μελών του Δικτύου.

 

Η αντιπροσωπεία παρέστη στη τελετή εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου κύριος ομιλητής ήταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αντώνης Σαμαράς και στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος όπου κύριος ομιλητής ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα