Σημαντική η αγορά του Ιράν για την Emirates SkyCargo

Σημαντική η αγορά του Ιράν για την Emirates SkyCargo

Η Emirates SkyCargo, το τμήμα εμπορευματικών μεταφορών της Emirates, θα αυξήσει τη φορτωτική χωρητικότητά της στο Ιράν, όταν η Emirates θα αυξήσει τις καθημερινές απευθείας πτήσεις της προς τη Μασχάντ από την 1η Σεπτεμβρίου 2015.

Η Μασχάντ θα γίνει ο δεύτερος ιρανικός προορισμός της Emirates, μετά την πρωτεύουσα Τεχεράνη, την οποία η Emirates εξυπηρετεί από το Μάρτιο 1990. Πέρυσι, η Emirates μετέφερε περισσότερους από μισό εκατομμύριο επιβάτες και 17.500 τόνους φορτίου από και προς το Ιράν.

«Το Ιράν είναι μια σημαντική αγορά για την Emirates SkyCargo, και με το Ντουμπάι κόμβο μας να βρίσκεται σε στρατηγική θέση ανάμεσα στην Ανατολή και στη Δύση, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους ιρανικούς κατασκευαστές πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο μας, σε συνδυασμό με μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως την cool chain υπηρεσία μας για εμπορεύματα ευαίσθητα στο χρόνο και στη θερμοκρασία», δήλωσε ο Khalid Al Mohd Hinai, Vice President Cargo Commercial for the Middle East, GCC and Iran. «Αναμένουμε ότι το εμπόριο μεταξύ των ΗΑΕ και του Ιράν θα ανθίσει περισσότερο ως αποτέλεσμα της έναρξης της νέας αυτής απευθείας υπηρεσίας που θα λειτουργεί πέντε φορές την εβδομάδα.»

Με τη νέα υπηρεσία στη Μασχάντ, η Emirates SkyCargo θα προσφέρει κάθε εβδομάδα πάνω από 150 τόνους χωρητικότητα στη κοιλιά του αεροσκάφους μεταξύ του Ιράν και των ΗΑΕ υποστηρίζοντας περαιτέρω τις εξαγωγές του Ιράν φρούτων, λαχανικών, χαλιών, σαφράν, ξηρών καρπών και προσωπικών αντικειμένων, καθώς και τις εισαγωγές κρέατος, φαρμακευτικών προϊόντων, ιατρικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

Οι κύριες αγορές στις οποίες η Emirates SkyCargo μεταφέρει ιρανικές εξαγωγές περιλαμβάνουν το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, το Ριάντ, το Μπαχρέιν, την Οζάκα, το Τόκιο, τη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ και το Λος Άντζελες, ενώ οι κυριότερες εισαγωγικές αγορές περιλαμβάνουν τα ΗΑΕ, το Χονγκ Κονγκ, τη Σεούλ, τη Σαγκάη, τη Βομβάη, τη Φρανκφούρτη και τη Βασιλεία

Λειτουργώντας με ένα αεροσκάφος Airbus A330-200, η EK967 θα αναχωρεί από το Ντουμπάι κάθε Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή στις 4.10πμ φθάνοντας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μασχάντ στις 7.00πμ. Η πτήση της επιστροφής, EK968 θα αναχωρεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο Μασχάντ στις 8.45πμ* φθάνοντας στο Ντουμπάι στις 10.45πμ.

Εκτός από τη χωρητικότητα στην κοιλιά του αεροσκάφους σε όλο το στόλο των 221 επιβατικών αεροσκαφών ευρείας ατράκτου, η Emirates SkyCargo έχει ένα στόλο από 14 φορτηγά αεροπλάνα, 12 Boeing 777F και δύο Boeing 747-400ERF. Ο ειδικός στόλος των φορτηγών αεροσκαφών εξυπηρετεί περισσότερους από 50 προορισμούς σε όλο τον κόσμο από τον κόμβο των φορτηγών αεροσκαφών της στο Al Maktoum Inernational Airport του Dubai World Central. 

Η Emirates λειτουργεί καθημερινά προγραμματισμένη πτήση μεταξύ Ντουμπάι και Κύπρου και μετά στη Μάλτα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.emirates.com/cy/greek/index.aspx. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Emirates SkyCargo στην Κύπρο στο [email protected]