Σημαντική τουριστική αγορά για την Κύπρο ο Λίβανος

Σημαντική τουριστική αγορά για την Κύπρο ο Λίβανος

 


Εκπαιδευτικό ταξίδι από Λίβανο για προώθηση της Κύπρου

 

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με την Αegean Airlines, φιλοξένησε μεταξύ 20-22 Μαρτίου ομάδα 30 δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από το Λίβανο. Την ομάδα συνόδευσε τριμελές τηλεοπτικό συνεργείο της Future TV.

Στόχος του ταξιδίου ήταν η ενημέρωση και ευρύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών αναφορικά με τον Γαμήλιο τουρισμό (Wedding Tourism) και τις Σύντομες αποδράσεις (Short Vacation Breaks).

Κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής των επισκεπτών διοργανώθηκαν ξεναγήσεις, εκδηλώσεις φιλοξενίας και συναντήσεις με Δημαρχεία και παράγοντες στον τομέα του γαμήλιου τουρισμού.

Πέραν της προβολής από τα έντυπα Μέσα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αναμένεται και εκτεταμένη τηλεοπτική προβολή μέσα από εξειδικευμένο πρόγραμμα του τηλεοπτικού καναλιού ‘Future TV’, το οποίο έχει μεγάλη τηλεθέαση.

O Λίβανος αποτελεί σημαντική αγορά για την Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στις αφίξεις από το Λίβανο, με σύνολο 37,000 για το 2015, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούν σύντομες αποδράσεις ολόχρονα.

Παράλληλα, θεωρείται αγορά προτεραιότητας για τον Γαμήλιο τουρισμό με ποσοστό 9% στο σύνολο των γαμήλιων τελετών ετησίως και με αύξηση της τάξης του 30% για το 2015.  Η κοντινή απόσταση, οι εύκολες και άμεσες διαδικασίες, η πληθώρα και η ποικιλία των προσφερόμενων χώρων για τέλεση γάμων, η δυνατότητα διοργάνωσης θεματικών γάμων και άλλων προσαρμοσμένων στα γούστα και τις απαιτήσεις του πελάτη, το χαμηλότερο κόστος διοργάνωσης,  η πολυτελής ξενοδοχειακή υποδομή, το shopping, η κυπριακή κουζίνα κ.α. αποτελούν σημαντικούς παράγοντες επιλογής της Κύπρου ως γαμήλιος προορισμός.

Ο Οργανισμός παραμένει αισιόδοξος για περαιτέρω αύξηση του  αναπτυσσόμενου γαμήλιου τουριστικού ρεύματος από την εν λόγω αγορά και δη ολόχρονα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντληθούν από το Τμήμα Μάρκετινγκ του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, κα Αντιγόνη Καποδίστρια, τηλ. 22 691125, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα