Σιακόλας: Πληρούνται οι προϋποθέσεις επέκτασης του Μall

Σιακόλας: Πληρούνται οι προϋποθέσεις επέκτασης του Μall


Η εταιρεία ITTL Trade Tourist and Leisure Park, ιδιοκτήτρια εταιρεία του εμπορικού πάρκου Σιακόλα σε σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει πως είναι αναγκαία η μικρή επέκταση του Mall, τονίζοντας ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στο τοπικό σχέδιο Λευκωσίας.

Με αφορμή ανακοίνωση επαγγελματικού σώματος που τοποθετείται κατά της μικρής βοηθητικής επέκτασης του The Mall of Cyprus, η εταιρεία αναφέρει ότι έχει τεκμηριώσει πλήρως μέσα από μελέτες που έχει ετοιμάσει ότι η επέκταση τηρεί όλες τις βασικές προϋποθέσεις που καθορίζονται στο τοπικό σχέδιο Λευκωσίας αλλά και τα σχετικά κριτήρια του κανονισμού ν19 (1) των περί πολεοδομίας και χωροταξίας (παρεκκλίσεις) κανονισμών του 1999.

Σημειώνεται σε καταχώρηση στον Τύπο ότι η μελέτη εμπορικών επιπτώσεων έγινε από ανεξάρτητους επιστήμονες με εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο θέμα και έχει ελεγχθεί τρεις φορές από το υπουργείο εμπορίου, βιομηχανίας και τουρισμού το οποίο έχει συμπεράνει ότι η προτεινόμενη ανάπτυξη θα έχει ελάχιστες επιπτώσεις στη βιωσιμότητα των εμπορικών αναπτύξεων της ευρύτερης περιοχής αλλά και του αστικού κέντρου Λευκωσίας και έχει εγκρίνει και υποστηρίξει την επέκταση.

Αναφέρεται επίσης ότι και η εταιρεία προέβη σε επιτόπια έρευνα προκειμένου να διερευνήσει την υφιστάμενη εμπορική δραστηριότητα και από την έρευνα προέκυψε ότι η παλιά πόλη σφύζει από ζωή, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια έχουν δημιουργηθεί μέσα σε αυτήν 300 νέα υποστατικά.

Αναφέρεται επίσης ότι η μικρή επέκταση ικανοποιεί τα κριτήρια του κανονισμού για τις παρεκκλίσεις και αναμένεται να δημιουργηθούν 300 νέες θέσεις εργασίας, ενώ εκτιμάται να επενδυθούν πέραν των €25 εκ. μέχρι να κατασκευαστεί και να τεθεί σε λειτουργία η ανάπτυξη.

Το έργο αναμένεται να συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η μικρή επέκταση περιλαμβάνει περίπου 4000 τ.μ. εμπορικούς χώρους καταστημάτων, 365 τ.μ. αίθουσα για πολιτιστικά, 2200 τ.μ. για χώρους ψυχαγωγίας και καφεστιατόρια και 600 τ.μ. παιχνιδότοπους για παιδιά. Θα καλύψει επίσης 320 χώρους στάθμευσης που τώρα είναι εκτεθειμένοι, ενώ θα καλύψει άλλους 245 καλυμμένους χώρους στάθμευσης.

Τονίζεται ότι η μικρή βοηθητική επέκταση είναι άκρως αναγκαία προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί και να καταστεί βιώσιμο μακροπρόθεσμα, ανταγωνιστικό και εξυπηρετικό για αντιμετώπιση του ανταγωνισμού και να προστατευτεί η επένδυση. Καταλήγοντας, η εταιρεία αναφέρει ότι το έργο έχει τύχει θετικής αντιμετώπισης από το υπουργείο εμπορίου, τον δήμο Στροβόλου, το τμήμα πολεοδομίας και οικήσεως, του τμήματος δημοσίων έργων, του τμήματος περιβάλλοντος, του παγκύπριου συνδέσμου καταναλωτών, του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα