Σταθερή προοπτική η μόνη επιλογή για το τόπο μας

Σταθερή προοπτική η μόνη επιλογή για το τόπο μας


Του Λευτέρη Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗ.ΣΥ., Ευρωβουλευτής

 

Οι εκλογές στις 22 Μαϊου είναι κρίσιμης σημασίας αφού σηματοδοτούν είτε την επιστροφή στο Χρεοκοπημένο παρελθόν και τις συνταγές του Χθες ή φυγή προς τα Εμπρός προς την Ανάπτυξη, τη Προοπτική, την Ευημερία μακριά  από απειλές κατάρρευσης και χρεοκοπίας.

Ο κάθε πολίτης με τη ψήφο του γίνεται κυρίαρχος για την κατεύθυνση και τη πορεία που θα πάρει ο τόπος και καθορίζει το μέλλον του τόπου και των επόμενων γενιών.

Στην κοινωνία οφείλουμε να πούμε τις Αλήθειες  αψηφώντας το κόστος , γιατί ο λαός μας δεινοπάθησε από τα μεγάλα ψέματα και τις καταστροφικές δημαγωγικές  κορώνες.

Να θυμίσω άκρως ανακριβείς αναφορές όπως “Δεν πρόκειται να μας αγγίξει η κρίση”, ”Δεν χρειάζεται Μνημόνια και Τρόϊκες η Κύπρος”, ”Παραπλανούν και κινδυνολογούν όσοι επισημαίνουν κινδύνους για τη Κυπριακή οικονομία”, ”Δεν χρειάζονται μέτρα για την οικονομία γιατί είναι ισχυρή”, ”Κούρεμα Ελληνικών Ομολόγων, δεν επηρεάζονται οι Τράπεζες” και πολλά άλλα που μαζί με τον άκρατο Λαϊκισμό και τον εφησυχασμό οδήγησαν στη Χρεοκοπία του τόπου.

Αλλά ταυτόχρονα όταν ανέλαβε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη κάποιοι κασσανδρολογούσαν ότι ο τόπος δεν θα βγει από τα Μνημόνια και τώρα που βγήκαμε δεν κρύβουν τη στεναχώρια τους. Ακόμη να υπενθυμίσω ότι κάποιοι μας εισηγούνταν να βγούμε από το Ευρώ, την Ευρωζώνη και την Ευρώπη ,που αν εισακούονταν θα επερχόταν ολοκληρωτική καταστροφή για την οικονομία και το τόπο.

Οι Αριστερές συνταγές εφαρμόσθηκαν στη Κύπρο και οδήγησαν στην Χρεοκοπία και την Φτωχοποίηση του Λαού μας και δυστυχώς οι ίδιες συνταγές εφαρμόζονται και στην Ελλάδα από τις ίδιες Αριστερές αντιλήψεις και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη φτωχοποίηση της Ελλάδος και στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας.

Αυτά που προτείνει σήμερα το ΑΚΕΛ εφαρμόσθηκαν και τα τραγικά τους αποτελέσματα τα βιώνει ο Κύπριος πολίτης και πιστεύω ότι ουδείς επιθυμεί να επιστρέψουμε ξανά στο Χρεοκοπημένο Παρελθόν.

Άρα υπάρχει μία μόνο επιλογή. Να αφήσουμε πίσω τη χρεοκοπία, με τις κλειστές τράπεζες, τα άδεια ταμεία, τα αστρονομικά ελλείμματα, τα δυσβάστακτα χρέη και τις σπατάλες του Δημόσιου Τομέα. Υπάρχει, λοιπόν, η επιλογή να συνεχίσουμε το νοικοκύρεμα, τις μεταρρυθμίσεις, την αναστήλωση της οικονομίας, την έξοδο από τα ελλείμματα και τη κρίση και να μην επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω στις μαύρες μέρες της χρεοκοπημένης οικονομίας και της ολοκληρωτικής κατάρρευσης του κράτους και της κοινωνίας.

Οι επερχόμενες εκλογές αποτελούν την ευκαιρία για τους πολίτες ,με τη ψήφο τους, να απαλλάξουν το τόπο μας για πάντα από τον ζημιογόνο λαϊκισμό, τις ανέξοδες υποσχέσεις, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα , τη δημαγωγία και όλα αυτά τα καταστροφικά για τον τόπο μας.

Η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός κλήθηκαν το 2013 να σώσουν το τόπο από τη χρεοκοπία και τα κατάφεραν.

Σώθηκε η χώρα από τη βέβαιη άτακτη χρεοκοπία και την έξοδο από το Ευρώ που θα σήμαινε ταυτόχρονα και εθνική αποτυχία καθώς και τραγική πορεία για την κοινωνία, τους πολίτες και την οικονομία.

Κάποιοι μας συμβούλευαν, και δεν ήταν μόνο το ΑΚΕΛ, να αντιγράψουμε τη πολιτική Τσίπρα-Βαρουφάκη, που θα οδηγούμασταν εκεί που οδηγήθηκε η Ελλάδα.

Είμαστε σε μια εποχή όπου επιβάλλεται η αναζήτηση συγκλίσεων και συναινέσεων για το συμφέρον του τόπου . Αντί αυτού ζήσαμε τον άκρατο λαϊκισμό της τελευταίας συνεδρίασης της.

Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν ανάλογα καταστροφικά φαινόμενα. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν ανάλογα γεγονότα που επιφέρουν κόστος και πιθανώς βάζουν το τόπο σε περιπέτειες, είναι να ενισχυθεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός και η Κυβέρνηση για να μπορούν να συνεχίσουν την πορεία εξόδου της πατρίδας μας από τη κρίση, τα ελλείμματα, τις σπατάλες και τον επιζήμιο λαϊκισμό.

Οφείλουμε όλοι με τη ψήφο μας να αφήσουμε πίσω μας την εποχή των ψεύτικων υποσχέσεων, του άκρατου Λαϊκισμού και των φθηνών συνθημάτων και να στηρίξουμε τη Κυβέρνηση για να μπορέσει να προχωρήσει ο τόπος με σταθερό βηματισμό  στη σταθερή προοπτική που οδηγεί σε έξοδο της χώρας από τα ελλείμματα και τα κοινωνικά προβλήματα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα επικρατήσουν αυτοί που υπόσχονται τα πάντα στους πάντες και με αυτό το τρόπο ανέβηκαν στην Διακυβέρνηση του τόπου το 2008 και οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται να στείλουμε ισχυρό μήνυμα, μέσα από τις εκλογές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ότι ο τόπος μας συνεχίζει στο δρόμο της ευθύνης, της σταθερότητας , της σταθερής προοπτικής και της ευημερίας για  όλους τους πολίτες.


Comments

comments

Categories: Πολιτική

Σχετικά με τον Συγγραφέα