Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου

Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου


Το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, έπληξε σημαντικά τις αναδυόμενες αγορές και εκτίναξε στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου, ενώ ενεργοποίησε ένα ράλι στα θεωρούμενα ως ασφαλές καταφύγια σε περιόδους κρίσεων, στον χρυσό και στο δολάριο. Το αργό πετρέλαιο Μπρεντ, παράδοσης Οκτωβρίου, αυξήθηκε μέχρι και 2,25 δολάρια, ή 1,97%, στα 116,61 δολάρια το βαρέλι, αφού πρώτα κατέγραψε υψηλό έξι μηνών, αγγίζοντας τα 117,34 δολάρια.

Οι φόβοι ότι οι δυτικές χώρες ετοιμάζονται για επίθεση στη Συρία ενίσχυσε τις ανησυχίες σε σχέση με την ασφάλεια του εφοδιασμού με πετρέλαιο από τη Μέση Ανατολή, η οποία προμηθεύει με πετρέλαιο το ένα τρίτο του πλανήτη.

Σε μια προσπάθεια αναζήτησης ασφάλειας από το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία, οι επενδυτές στράφηκαν στο χρυσό, η τιμή του οποίου εκτινάχθηκε πέρα των 1.430 δολαρίων την ουγγιά. Επίσης οι επενδυτές προέβησαν σε αγορές δολαρίου λόγω της άποψης τους ότι αυτό αποτελεί το απόλυτο καταφύγιο στους κινδύνους που δημιουργεί η αναταραχή στη Μέση Ανατολή.

 


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα