Στην Κύπρο ένα από τα 200 Nissan GT-R Nismo στον κόσμο

Στην Κύπρο ένα από τα 200 Nissan GT-R Nismo στον κόσμο


Εξακόσιους συνολικά ίππους και μόλις 2.1 δευτερόλεπτα τα εκατό χιλιόμετρα, σίγουρα δεν είναι αριθμοί που συναντάς συχνά σε ένα αυτοκίνητο. Ο λόγος για το Nissan GT-R Nismo που φέρει μαζί του και τον τίτλο του γρηγορότερου αυτοκινήτου στον κόσμο! Ένα από τα μόλις 200 μοντέλα που κατασκευάστηκαν από τη Nissan έφτασε πριν μερικές μέρες στην Κύπρο και παραδόθηκε στον τυχερό ιδιοκτήτη του.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια λιτή τελετή στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο της New Nissan Cyprus Ltd στη Λευκωσία το Nissan GT-R Nismo παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του από τον ίδιο το Χαράλαμπο Πηλακούτα. Πρόκειται για το μοναδικό συλλεκτικό supercar στο νησί μας αφού έχουν παραχθεί μόνο 200 αυτοκίνητα από τα οποία μόλις τα 60 για την Ευρωπη ενώ είναι το πρώτο από τα 10 που παραδίνεται σε πελάτη.

Το Nissan GT-R Nismo είναι εφοδιασμένο με τον twin-turbo V6 3.8-λίτρων κινητήρα και αποδίδει 600 ίππους με 652 Nm ροπής. Και αυτό σε σύγκριση με τους 550 ίππους ίππους και τα 627 Nm ροπής που αποδίδει το μοντέλο παραγωγής (MY2014) του GT-R.

Οι πενήντα επιπλέον ίπποι προήλθαν από τη νέα εξάτμιση, τη νέα εισαγωγή αέρα, τα μεγαλύτερα turbo προερχόμενα από την GT3 έκδοση, τη νέα αντλία βενζίνης και από το νέα σετάρισμα του ECU. Διαθέτει μεγαλύτερης χωρητικότητας αντλία λαδιού, σκληρότερη ανάρτηση της Bilstein ενώ η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση του διαθέτει τρεις ρυθμίσεις Track, Race και Race Plus. Φορά 20άρες ζάντες αλουμινίου με run-flat ελαστικά Dunlop SP Sport Maxx GT 600 DSST διαστάσεων 255/40 μπροστά και 285/35 πίσω, τα οποία προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι διαθέσιμο και ένα track πακέτο στον πρόσθετο εξοπλισμό το οποίο αποτελείται από νέο αεροδυναμικό bodykit εξελιγμένο από την Williams F1, και είναι με αυτό που ο Michael Krumm, πρώην πρωταθλητής του FIA GT1, σημείωσε στις 30 του Σεπτέμβρη χρόνο 7:08.679 στο Nürburgring Nordschleife.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα