Στην Κύπρο αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ενέργειας του ΕΚ

Στην Κύπρο αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ενέργειας του ΕΚ

 


Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια καθοριστική περίοδο για τις εξελίξεις στα ενεργειακά, καθώς είναι θέμα χρόνου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

Η Αντιπροσωπεία θα έχει επαφές με τον Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, με τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Συναντήσεις θα έχουν και με τις εταιρείες Total, Eni και Νoble καθώς επίσης και άλλους εμπλεκόμενους φορείς που ασχολούνται με θέματα ενέργειας.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει περιήγηση του χώρου του ρυθμιστικού σχεδίου ανάπτυξης περιοχής Βασιλικού, στον τερματικό σταθμό αποθήκευσης πετρελαιοειδών και στο εργαστήριο ηλιακών εφαρμογών ”ΠΡΩΤΕΑΣ”.

Της οκταμελούς Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ηγείται η Martina Werner (S&D) και σε αυτή συμμετέχει ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Neoklis Sylikiotis Νεοκλής Συλικιώτης (GUE), και οι LANGEN Werner (EPP), POCHE Miroslav (S&D), VAN NIEUWENHUIZEN Cora Van (ALDE), ERNST Cornelia (GUE) KAPPEL Barbara (ENF), KOVÁCS Béla.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα