Στην Κύπρο για 1η φορά Συνέλευση διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος

Στην Κύπρο για 1η φορά Συνέλευση διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος

 

Η Κύπρος διεκδίκησε και πέτυχε τη φιλοξενία της 26ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Διοικητών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και του Επιχειρηματικού Φόρουμ με τίτλο «Targeting Green and Inclusive Growth: Meeting Regional and Global Challenges», στις 9-11 Μαΐου 2017.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι το Υπουργείο Οικονομικών προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επιτυχία της όλης διοργάνωσης, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος θα φιλοξενήσει ετήσια Γενική Συνέλευση διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Στη διοργάνωση αναμένεται να συμμετάσχουν γύρω στα 2.000 άτομα: Υπουργοί Οικονομικών/Διοικητές Κεντρικών Τραπεζών και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι, ξένοι επιχειρηματίες και επενδυτές, καθώς και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών. Η διοργάνωση αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του εγχώριου, αλλά και του διεθνούς έγκριτου τύπου.

Η ΕΤΑΑ αποτελεί ένα διεθνή πολυμερή χρηματοδοτικό οργανισμό, με τη συμμετοχή 65 χωρών μελών, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Κύπρο η ΕΤΑΑ δραστηριοποιείται από τον Μάιο του 2014, για σκοπούς προώθησης αναπτυξιακών έργων, και μέχρι σήμερα έχει επενδύσει περίπου €200εκ.

Στα πλαίσια της όλης διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί και το Επιχειρηματικό Φόρουμ, το οποίο περιλαμβάνει και τη διεξαγωγή ειδικής εκδήλωσης για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού κέντρου. Αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για προβολή της Κύπρου ως επιχειρηματικού και τουριστικού κέντρου, καθώς επίσης και για ενίσχυση του σημαντικού περιφερειακού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας στην αντιμετώπιση προβλημάτων/προκλήσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σ’αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΤΑΑ Enzo Quattrociocche, θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου και ώρα 11πμ στο Υπ. Οικονομικών.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις των δύο πλευρών σε μια σειρά τεχνικών θεμάτων, με στόχο την άρτια προετοιμασία της διοργάνωσης.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα