Στην Κύπρο η ανανεωμένη Mercedes B-Class

Στην Κύπρο η ανανεωμένη Mercedes B-Class


Στην Κύπρο βρίσκεται ήδη η ανανεωμένη Mercedes B-Class. Με αισθητικές αλλά και τεχνολογικές αναβαθμίζεις συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στην αγορά. Αν και κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η αναβάθμιση αυτή αγγίζει και το όριο ενός μοντέλου νέας γενιάς! Η νέα B Class διαθέτει μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στον εξωτερικό της σχεδιασμό με πρώτη το νέο εμπρός προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα. Καινούρια είανι και η γρίλια αλλά και τα φωτιστικά σώματα μπροστά-πίσω, με τα μπροστά να διαθέτουν ενσωματωμένα τα LED φώτα ημέρας. Πίσω ξεχωρίζουν, εκτός από τα φωτιστικά σώματα και οι νέες απολήξεις εξατμίσεων.

Ανανέωση και στο εσωτερικό και τώρα βρίσκεται στα πρότυπα των νεότερων μοντέλων, όπως της A και της C-Class. Η οθόνη των 8″ να κλέβει τη παράσταση στο κέντρο του ταμπλό ενώ ο πίνακας οργάνων φέρει νέες αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις.. Νέο είναι και το τιμόνι όπως και ο ξύλινος διάκοσμος αλλά και πολλά νέα συστήματα άνεσης και ασφάλειας όπως το σύστημα Keyless-Go και το σύστημα Collision prevention assist plus. Παράλληλα, το σύστημα Αttention assist έχει αναβαθμιστεί και λειτουργεί από ταχύτητες 60 έως 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Στην Κυπριακή αγορά η ανανεωμένη B Class παρουσιάζεται με επτά διαφορετικές εκδόσεις κινητήρων. Τρεις βενζινοκινητήρες και τέσσερις πετρελαιοκινητήρες. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο κινητήρας στα 1595 κ.εκ. που εξοπλίζει τόσο την Β180 όσο και την Β200. Αποδίδουν 122 και 156 ίππους αντίστοιχα ενώ είναι εφοδιασμένες με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Στην κορυφή της λίστας των βενζινοκινητήρων βρίσκεται η B 250 που είναι εφοδιασμένη με ένα δίλιτρο κινητήρα που αποδίδει 211 ίππους και τη ροπή να φτάνει τα 350 από τις 1200 στροφές.

Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο και επιταχύνει στα 100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Γ γκάμα των κινητήρων πετρελαίου ξεκινά με τον κινητήρα στα 1461 κ.εκ. που εφοδιάζει τις εκδόσεις B160 CDI και B180 CDI. Αποδίδουν 90 και 109 ίππους αντίστοιχα, διαθέτουν μηχανικό κιβώτιο ενώ η κατανάλωση φτάνει μόλις τα 4,1 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα. Στα 1,8 λίτρα συναντούμε την έκδοση B200 CDI που αποδίδει 136 ίππους. Η κορυφαία βρίσκεται στα 2143 κυβικά, αποδίδει 170 ίππους και διαθέτει 350 Νm ροπής από τις 1400 στροφές. Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ενώ στα 4.1 βρίσκεται και η μεικτή κατανάλωση καυσίμου.

Το μοντέλο παρουσιάζεται στην αγορά με τρία επίπεδα εξοπλισμού: Style, Urban και AMG Line, τα οποία προσφέρουν δυνατότητες εξατομίκευσης ενώ ο κρυφός φωτισμό έχει 12 διαθέσιμα χρώματα.

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα