Στην Ουάσιγκτον για σειρά επαφών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στην Ουάσιγκτον για σειρά επαφών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Επαφές στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη, με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και των Ηνωμένων Εθνών, θα έχει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος φτάνει σήμερα Τρίτη στις ΗΠΑ για να εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής και στις εκδηλώσεις της ομογένειας για την εθνική παλιγγενεσία, με αποκορύφωμα την εθνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο.

Αύριο Τετάρτη, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συναντήσεις στην Ουάσιγκτον με την βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών Αμάντα Σλόατ, αξιωματούχο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Σύμβουλο του Αντιπροέδρου Μπάιντεν για θέματα εθνικής ασφαλείας, εμπειρογνώμονες και αναλυτές δεξαμενών σκέψης (think tanks).

Στη Νέα Υόρκη θα έχει συνάντηση με την αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις της Γραμματείας του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) Ντέιβιντ Χάρις.

Την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και το βράδυ θα τιμηθεί από τον Παμπάφιο Σύνδεσμο Αμερικής με το Βραβείο Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Το Σάββατο θα συμμετάσχει στο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, όπου θα μεταφέρει τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα ενημερώσει τους αντιπροσώπους για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Αργότερα το βράδυ θα παρευρεθεί στο επίσημο δείπνο της επιτροπής εθνικής παρελάσεως Νέας Υόρκης, όπου θα τιμηθεί ο κυβερνήτης της ΝέαςΥόρκης ‘Αντριου Κουόμο, και την Κυριακή στη δοξολογία για την εθνική επέτειο και στην εθνική παρέλαση.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα