Στη Μογγολία μεταβαίνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στη Μογγολία μεταβαίνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης


 

Για να συμμετάσχει στις εργασίες της ASEM

 

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει αργά απόψε για τη Μογγολία, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ με ασιατικά κράτη (ASEM), που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της χώρας Ulaanbataar στις 15 και 16 Ιουλίου.

Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τη μελλοντική πορεία του ASEM με επίκεντρο την προώθηση της συνδεσιμότητας για εμβάθυνση και αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, καθώς επίσης διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

Σημειώνεται ότι η Σύνοδος χαρακτηρίζεται από τον επετειακό της χαρακτήρα, αφού φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη σύσταση της ASEM.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε παρεμβάσεις.

Εξάλλου, στο περιθώριο της Συνόδου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Μογγολίας, τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας, τον Πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης και τον Αντιπρόεδρο της Ινδίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, θα επιστρέψει στην Κύπρο αργά το βράδυ της 18ης Ιουλίου.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα