Στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Ενέργειας

Στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Ενέργειας

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης μεταβαίνει απόψε στις Βρυξέλλες, όπου αύριο θα είναι ο κύριος ομιλητής σε κλειστή εκδήλωση με τίτλο “Cyprus: A Key Player in the Eastern Mediterranean Region”, που διοργανώνει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα για θέματα φυσικού αερίου Natural Gas Europe.

Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για την Ενεργειακή Ένωση κ. Maroš Šefčovič, ενώ στη λίστα των συμμετεχόντων περιλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη φορέων και εταιρειών της βιομηχανίας υδρογονανθράκων, κοινοτικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι κρατών μελών της ΕΕ.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Λακκοτρύπης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας (Εσωτερική Αγορά και Βιομηχανία), την οποία θα απασχολήσει η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια Ψηφιακή Ενιαία Αγορά. Μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις όσον αφορά τη συμβολή της ψηφιοποίησης στην παραγωγικότητα και, ειδικότερα, στον τομέα των υπηρεσιών. Παράλληλα, θα διεξαχθεί πολιτική συζήτηση γύρω από το πακέτο μέτρων της Έξυπνης Ρύθμισης για Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας.

Της Συνόδου των Υπουργών Ανταγωνιστικότητας θα προηγηθεί κοινό γεύμα εργασίας με τους Υπουργούς αρμόδιους για θέματα τηλεπικοινωνιών, όπου θα συζητηθούν πτυχές της Στρατηγικής για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά που άπτονται των αρμοδιοτήτων και των δύο συνθέσεων του Συμβουλίου.

Ο κ. Λακκοτρύπης επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή, 27 Μαΐου.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα