Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης αναχώρησε σήμερα, 1η Ιουνίου, για τη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει επαφές με αξιωματούχους του ΟΗΕ και άλλους παράγοντες.

Συγκεκριμένα, από τις 2 μέχρι 5 Ιουνίου, ο Εκπρόσωπος θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με το Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις κ. Τζέφρι Φέλτμαν, τον Επικεφαλής του Γραφείου του ΓΓ του ΟΗΕ κ. Εντμοντ Μιούλετ.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Χριστοδουλίδης θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Harvard Club που διοργανώνει η δεξαμενή σκέψης «Foreign Policy Association», με θέμα «Η Κύπρος Σήμερα και η Ανατολική Μεσόγειος».

Στη συνέχεια ο κ. Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου στις 6 Ιουνίου θα έχει συνάντηση με τη Σύμβουλο Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κα Ρέιτσελ Βαν Ελκαν και θα παρακαθήσει σε γεύμα με κ. Phil Kosnett, Αναπληρωτή Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών και κ. Mark Libby, o οποίος θα αναλάβει καθήκοντα Αναπληρωτή Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών.

Θα έχει επίσης συνάντηση με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις κα Βικτόρια Νιούλαντ.

Ακολούθως θα παραστεί την Παγκόσμια Σύνοδο Ηγετών της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής στην οποία θα παρευρεθεί και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας κα Φεντερίκα Μονγκερίνι.

Κατά τη διάρκεια δείπνου που διοργανώνει η Αμερικανοεβραική Επιτροπή, παρουσία ηγετικών προσωπικοτήτων της εβραϊκής κοινότητας, ο κ. Χριστοδουλίδης θα απευθύνει χαιρετισμό, με θέμα τη Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στις 7 Ιουνίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα παραστεί και θα μιλήσει στις εργασίες του 32ης ετήσιου Συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με δημοσιογράφους και εκπροσώπους δεξαμενών σκέψης.

Στις 8 Ιουνίου  ο Εκπρόσωπος θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς Γερουσιαστές καθώς και με την κυρία Anna Makanju, Σύμβουλό του Αμερικανού Αντιπροέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής και τον κ. Mark Shapiro, επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής κυβέρνησης για Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία.

Στις 9 Ιουνίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συναντήσεις με τον Αρμόδιο για Θέματα Ενέργειας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ κ. Έιμος Χοχστάιν, με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του Ατλαντικού Συμβουλίου κ. Ντέιμον Γουίλσον, καθώς επίσης και με Αμερικανούς βουλευτές.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα αναχωρήσει από τις ΗΠΑ για την Κύπρο στις 10 Ιουνίου.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ