Στις 14 Ιουνίου η πράσινη διαδρομή 15 χλμ του Δρό.Με.Α. Racing

Στις 14 Ιουνίου η πράσινη διαδρομή 15 χλμ του Δρό.Με.Α. Racing

Το σωματείο δρομέων Δρό.Με.Α. Racing διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά τον ‘Garmin Troodos 15-km Green Race’, την Κυριακή, 14 Ιουνίου με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Τροόδους. Ο αγώνας, ο οποίος διασχίζει τα φυσικά μονοπάτια της φύσης περιμετρικά από το Τρόοδος, είναι μοναδικός αφού η θέα είναι πανοραμική και η κούρσα έχει το πιο ψηλό υψόμετρο στην Κύπρο!

Στόχος του αγώνα είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω του αθλητισμού για μία πιο οικολογική συνείδηση αναφορικά με την προστασία των δασών της Κύπρου. Παράλληλα, δημιουργούνται ευκαιρίες αθλητισμού αναψυχής στο φυσικό περιβάλλον.

Δικαίωμα συμμετοχής στον ορειβατικό αγώνα δρόμου, ο οποίος έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους αλλά και του μεγάλου υψομέτρου, έχουν άτομα από 18 ετών και άνω. Το κόστος συμμετοχής είναι 10 Ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν διαδικτυακά στο www.dromearacing.com, καθώς και επί τόπου την ημέρα του αγώνα από τις 7:30-8:30 π.μ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 π.μ. Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού είναι οι 2 ώρες και 10 λεπτά. Αν νιώθετε ότι δεν θα μπορούσατε να τερματίσετε με σχετική άνεση τον αγώνα στο ανώτατο χρονικό όριο, εισηγούμαστε όπως επιλέξετε να μην συμμετάσχετε.

Μέγας χορηγός του αγώνα είναι το Garmin. Τον αγώνα χορηγούν το Becel Pro.Activ στα πλαίσια της δράσης ‘Διαδρομή Καρδιάς στο Τρόοδος’, και η Webarts.Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της ΚΟΕΑΣ και υποστηρίζεται από τον ΚΟΑ. Ο αγώνας εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Αθλητικού Φεστιβάλ Τροόδους.

Η λέξη Δρο.Με.Α. η οποία παραπέμπει στην λέξη Δρομέας, δημιουργήθηκε από τις τρείς λέξεις που καθορίζουν τους ανθρώπους που απαρτίζουν αυτό το σωματείο: ΔΡΟμείς ΜΕγάλων Αποστάσεων. Οι κύριοι στόχοι και σκοποί του σωματείου είναι:

– Ανάπτυξη του αθλήματος των δρόμων μεγάλων αποστάσεων στην κοινωνία της Κύπρου τόσο σε επίπεδο υψηλού αθλητισμού όσο και σε επίπεδο αθλητισμού αναψυχής και υγείας.

– Ανάπτυξη μιας Παγκύπριας κοινότητας δρομέων με ισχυρούς δεσμούς φιλίας τόσο αναμεταξύ των Κύπριων δρομέων όσο και μεταξύ των δρομέων της Κύπρου με δρομείς και σωματεία δρομέων του εξωτερικού.

– Διάδοση της δραστηριότητας του τρεξίματος ως τρόπου ζωής στην ευρύτερη κοινωνία της Κύπρου.

Η Δρό.Με.Α. Racing έλαβε την επίσημη Αθλητική Αναγνώριση από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, στις 30/6/2009.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα