Στις 19 Απριλίου το opening του εστιατορίου Jamie’s Italian

Στις 19 Απριλίου το opening του εστιατορίου Jamie’s Italian


Για τις 19 Απριλίου στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί το επίσημο opening του πρώτου εστιατορίου του Jamie Oliver στην Κύπρο. Το εστιατόριο βρίσκεται στην Λευκωσία δίπλα από το Café Nero στην Έγκωμη, και το άνοιγμα του ανακοινώθηκε μέσα από την ιστοσελίδα του εστιατορίου στο Facebook.

Ο Jamie Oliver είναι διάσημος Βρετανός σεφ, συγγραφέας αναρίθμητων βιβλίων και πρωταγωνιστής εξίσου πολλών καινοτόμων εκπομπών μαγειρικής. Στη μακροχρόνια καριέρα του έχει διακριθεί πολλές φορές για τη μαγειρική του και κυρίως για την ευρηματικότητά του. Είναι γνωστός για την ικανότητά του να παίρνει απλές κλασσικές συνταγές και με τις πρωτότυπες «πινελιές» του να τις μετουσιώνει σε ανώτερες γαστρονομικές απολαύσεις.

Παράλληλα, είναι και ο εμπνευστής και δημιουργός των εστιατορίων Jamie’s Italian, ένα από τα οποία κοσμεί πλέον και τη Λευκωσία. Το Jamie’s Italian είναι το αποτέλεσμα της επιθυμίας του Jamie να μοιραστεί με τον κόσμο την αγάπη του για το καλό ιταλικό φαγητό από φρέσκα αγνά υλικά και «σπιτική» ποιότητα, πάντα όμως με τη δική του προσωπική «γεύση».

Ο Jamie Oliver όμως δεν είναι μόνο αυτά. Έχει αξιοποιήσει τη φήμη του για να φέρει στο φως σημαντικά κοινωνικά θέματα, αλλά και να πρωτοστατήσει σε αυτά. Είναι υπέρμαχος της καταπολέμησης της παχυσαρκίας, ιδιαίτερα της παιδικής. Εδώ και χρόνια είναι ο εμπνευστής μιας καμπάνιας κινητοποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την καλύτερη εκπαίδευση γύρω από το φαγητό, τη σημασία της υγιεινής διατροφής και το ρόλο που παίζουν οι ποιοτικές πρώτες ύλες.

Ο ίδιος σημειώνει: «Η επιθυμία μου είναι να δημιουργήσω ένα ισχυρό και αειφόρο κίνημα που να εκπαιδεύει κάθε παιδί για το φαγητό, να εμπνέει τις οικογένειες να ασχοληθούν ξανά με τη μαγειρική και να δίνει δύναμη στους ανθρώπους παντού να καταπολεμήσουν την παχυσαρκία».

Πτυχές αυτού του οράματος μπορεί να διακρίνει κανείς και στη φιλοσοφία πίσω από το Jamie’s Italian. Όποιο φαγητό σερβίρεται έχει δημιουργηθεί για να είναι, πέρα από πρωτότυπο και πολύ νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό, με βάση εξαιρετικής ποιότητας φρέσκα υλικά.

To Jamie’s Italian βρίσκεται στην περιοχή της Έγκωμης στη Λευκωσία και αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή. Με μοναδική ταυτότητα αλλά και μια ατμόσφαιρα που «φωνάζει» φιλοξενία, θαλπωρή, και άνεση, είναι έτοιμο να μεταφέρει τους επισκέπτες του σε ένα απολαυστικό ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων από την Ιταλία, πάντα όμως με τις επιρροές μιας προσωπικότητας όπως αυτή του Jamie Oliver.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα