Στις 19 Νοεμβρίου η Ετήσια Γενική Συνέλευση του CIPA

Στις 19 Νοεμβρίου η Ετήσια Γενική Συνέλευση του CIPA

Ανασκόπηση των πεπραγμένων της τετραετίας 2011-2015 και παρουσίαση των στόχων και εισηγήσεων για προσέλκυση νέων επενδυτών

 

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 στις 18:30, στο ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία. Τη Συνέλευση θα προσφωνήσει, εκ μέρους της κυβέρνησης, o Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Στο πλαίσιο της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του CIPA, κ. Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης, θα προβεί σε ανασκόπηση των πεπραγμένων της παρελθούσης τετραετίας και θα παρουσιάσει, ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας, του επιχειρηματικού κόσμου, ξένων επενδυτών και πρέσβεων, τους στόχους και τις εισηγήσεις του Οργανισμού για προσέλκυση νέων επενδυτών στην Κύπρο.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Αγκαστινώτης αναφέρει ότι η φετινή Γενική Συνέλευση σηματοδοτεί την επιστροφή της κυπριακής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης, έχοντας θέσει τις βάσεις για ένα βελτιωμένο και διαφοροποιημένο οικονομικό μοντέλο, με πιο γερά θεμέλια και περισσότερη αξιοπιστία και ευελιξία. «Παρ’ όλες τις θετικές ενδείξεις, ο ρόλος του CIPA σε αυτή την μακροπρόθεσμη διαδικασία είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των παθογενειών του παρόντος οικονομικού συστήματος, που λειτουργούν αποτρεπτικά για τους επενδυτές, θέτουν εμπόδια στην ανάπτυξη, και ως εκ τούτου υποθάλπουν τη βιωσιμότητα της οικονομίας της χώρας. Η αποκατάσταση και αναβάθμιση της φήμης της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού παραμένει, ως εκ τούτου, στο επίκεντρο των προσπαθειών μας».


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα