Στις 19 Σεπτεμβρίου ο διαγωνισμός «χάκινγκ με λευκό καπέλο»

Στις 19 Σεπτεμβρίου ο διαγωνισμός «χάκινγκ με λευκό καπέλο»

 


Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η εταιρεία Circles διοργανώνουν τον 1ο Διαγωνισμό Δοκιμής Διείσδυσης (Penetration Testing) Κύπρου και προσκαλούν αρχάριους και έμπειρους στον τομέα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου να συμμετάσχουν σε ένα συναρπαστικό διαγωνισμό «χάκινγκ με λευκό καπέλο». Ο διαγωνισμός αποτελείται από «εμπόδια» αυξανόμενης δυσκολίας. Πριν από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, θα υπάρξουν εισαγωγικά σεμινάρια τεχνικής κατάρτισης στα οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν να μάθουν βασικές έννοιες και τεχνικές ασφάλειας του κυβερνοχώρου.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του InfoSec και χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Εταιρεία Πληροφορικής, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (γραφείο Ψηφιακού Πρωταθλητή), το IEEE Communications Κύπρου, το ACM Women Κύπρου και την εταιρεία Computrain.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus στην Λάρνακα και θα περιλαμβάνει δωρεάν καφέ και φαγητό, χάρη σε μια χορηγία από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MSc in Cybersecurity (Ασφάλεια Κυβερνοχώρου) το οποίο προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:00 π.μ. με τις εγγραφές και θα τελειώσει στις 4:00 μ.μ. με την τελετή βράβευσης. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

• Συζήτηση για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου από το Στέλιο Στυλιανού, Associate, Information Protection and Business Resilience Services στην KPMG.

• Σεμινάρια τεχνικής κατάρτισης απο εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας του κυβερνοχώρου (τα ονόματα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης).

• Διαγωνισμό διάρκειας 2 ωρών, όπου οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίσουν «εμπόδια» αυξανόμενης δυσκολίας.

Οι διαγωνιζόμενοι που θα ολοκληρώσουν πρώτοι το σύνολο των «εμποδίων» θα κερδίσουν βραβεία τα οποία συμπεριλαμβάνουν χρηματικά βραβεία, υποτροφίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MSc in Cybersecurity (Ασφάλεια Κυβερνοχώρου) στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, και εγγραφή στο CyberCrime Security Forum 2015.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το διαγωνισμό και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.pentestcyprus.org/ ή επικοινωνώντας με τη Δρ Ιωσηφίνα Αντωνίου, Σχολή Επιστημών Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Λεωφόρος Πανεπιστημίου, 12-14, 7080, Πύλα, Κύπρος, T +357 24 4000, [email protected]


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα