Στο Εφετείο ο Βγενόπουλος ως συνήγορος συνεργατών του

Στο Εφετείο ο Βγενόπουλος ως συνήγορος συνεργατών του

 


Ως δικηγόρος ενώπιον του Ελληνικού Συμβουλίου Εφετών για το αίτημα έκδοσης δύο συνεργατών του που έχουν υποβάλει οι κυπριακές αρχές παρίσταται ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος.

Ο κ. Βγενόπουλος βρέθηκε ανάμεσα σε 600 περίπου εργαζόμενους του ομίλου Υγεία, Vivartia, Attica Group ΑΤΤΙΚΑ -1,10% κ.λπ., οι οποίοι μετέβησαν σήμερα από νωρίς στο Εφετείο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπο του προέδρου του ομίλου MIG και των συνεργατών του.

Σε δηλώσεις του ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι αν και υπάρχει ανησυχία για παρεμβάσεις υπέρ των κυπριακών αρχών, ο ίδιος δεν συμμερίζεται αυτή την ανησυχία καθώς, όπως είπε, η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της αποκαλύπτοντας όλη την αλήθεια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «θεωρώ ότι η Δικαιοσύνη, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, τελικώς αποδίδεται. Έχουμε απόλυτο δίκιο και η όλη υπόθεση είναι μία αστική διαφορά, όπου η MIG διεκδικεί 1,2 δισ. από την Κύπρο και η Κυπριακή Δημοκρατία, παράνομα, μέσω της Λαϊκής Τράπεζας διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο 4 δισ. Η Δικαιοσύνη, τελικώς, θα λάμψει και όσοι κάνουν επεμβάσεις θα είναι αποτυχημένες».

Μάλιστα, ο κ. Βγενόπουλος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που είχαν έρθει με πούλμαν στα δικαστήρια, λέγοντας ότι από τη MIG ζουν 30.000 οικογένειες και τους κάλεσε να αποχωρήσουν.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του επιχειρηματία Μ. Δημητρακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, εκφράζοντας την ευχή να μην υιοθετηθούν οι νομικές του απόψεις σε θέματα εκδόσεων από την ελληνική δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η δήλωση Βγενόπουλου: «Όπως γνωρίζετε με τα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας, υπάρχει πλέον μια πολύ μεγάλη ανησυχία για τις φημολογούμενες παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη λειτουργία της Δικαιοσύνης υπέρ των Κυπριακών συμφερόντων.

Μια πράξη που δεν την έχουμε δικαιολογήσει ακόμη και αυτό έχει δημιουργήσει και μία ανησυχία στους εργαζόμενους της MIG. Από τη MIG αυτή τη στιγμή ζούνε 30.000 οικογένειες, αντιλαμβάνομαι την ανησυχία τους και τη σημερινή πρωτοβουλία τους. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό. Θεωρώ τη συμπαράστασή τους στην εργοδοσία και στην Διοίκηση ότι είναι πάρα πολύ θετική και συγκινητική για να είμαι ειλικρινής και θα τους συστήσω να αποχωρήσουν το συντομότερο. Δεν συμμερίζομαι την ίδια αγωνία.

Θεωρώ ότι η Δικαιοσύνη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες τελικώς αποδίδεται. Έχουμε απόλυτο δίκιο, η όλη υπόθεση είναι μια αστική διαφορά όπου η MIG διεκδικεί 1,2 δισ. από την Κύπρο και η Κυπριακή Δημοκρατία παράνομα, μέσω της Λαϊκής Τράπεζας, διεκδικεί από το Ελληνικό Δημόσιο 4 δισ. Η Δικαιοσύνη τελικώς θα λάμψει και όσοι προσπαθούνε να κάνουνε επεμβάσεις θα είναι αποτυχημένες. Ευχαριστώ πάρα πολύ». Πηγή: www.euro2day.gr


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα