Στο παρά πέντε δεν συνέλαβαν τον Χάρη Γεωργιάδη

Στο παρά πέντε δεν συνέλαβαν τον Χάρη Γεωργιάδη

 


Ακυρώθηκε σήμερα στο παρά πέντε, το ένταλμα σύλληψης του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για υπόθεση που αφορά το Ταμείο Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η ακύρωση κατέστη δυνατή με την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα και ύστερα από διαβούλευση με τους δικηγόρους υπεράσπισης των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών.

Άποψη της Γενικής Εισαγγελίας, είναι ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν υπέχει καμία ποινική ή άλλη ευθύνη σε σχέση με την καταβολή του Ταμείου Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών.

Ως εκ τούτου, ο Γενικός Εισαγγελέας προέβη σε παραστάσεις στον δικηγόρο της πλευράς των πρώην εργαζομένων στις ΚΑ, ζητώντας την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης κάτι το οποίο εξασφαλίστηκε.

Οι αγωγές αφορούσαν τα μέλη του Ταμείου Προνοίας της Εταιρείας και τον Υπουργό Οικονομικών.

Η υπόθεση αρχικά είχε οριστεί για τις αρχές Οκτωβρίου. Ο  Χάρης Γεωργιάδης όμως δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ωστόσο η επίδοση δεν εκτελέστηκε όπως θα έπρεπε αφού δόθηκε στην γραμματέα του Υπουργού αντί στον ίδιο όπως προβλέπεται.

Η υπόθεση είχε οριστεί ξανά για σήμερα Τετάρτη, ο Υπουργός Οικονομικών όμως δεν παρουσιάστηκε όμως ούτε σήμερα παρά  το γεγονός έλαβε κανονικά την κλήση. Αποτέλεσμα της μη παρουσίας του ήταν να εκδοθεί σήμερα από το δικαστήριο ένταλμα σύλληψης.

Η υπόθεση ορίστηκε για τις 10/11/2015, οπόταν και θα έπρεπε να εκτελεστεί το ένταλμα.

Υπήρξε όμως παρέμβαση από τον Γενικό Εισαγγελέα για αναστολή του εντάλματος σύλληψης του Χάρη Γεωργιάδη.

Ο κ. Κληρίδης εξήγησε ότι η περίπτωση αυτή αφορά ιδιωτική ποινική υπόθεση, η οποία καταχωρήθηκε “σε σχέση με κατ` ισχυρισμόν οφειλές που αφορούν τα μέλη του Ταμείου Προνοίας των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών”.

“Κατά την άποψή μας, εσφαλμένα και παράτυπα περιλήφθηκε μεταξύ των κατηγορουμένων και το όνομα του Υπουργού Οικονομικών”, ανέφερε ο κ. Κληρίδης.

Σημείωσε ότι για το λόγο αυτό ο ίδιος θα προέβαινε σήμερα το πρωί στην καταχώρηση αναστολής ποινικής δίωξης στην υπόθεση αυτή, σε σχέση με τον Υπουργό.

Εξήγησε όμως ότι λίγο προτού καταχωρηθεί η αναστολή, δικηγόρος που εμφανίστηκε εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε και εξασφάλισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του Υπουργού “αδικαιολόγητα κατά την άποψη μας, και γίνονται διαβήματα για την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης”.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα