Στόχος της ΚΕΟ η ενδυνάμωση της προϊοντικής της γκάμας

Στόχος της ΚΕΟ η ενδυνάμωση της προϊοντικής της γκάμας


 

Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 4,95% πέτυχε το 2015 το Συγκρότημα της ΚΕΟ, σε σχέση με το 2014, παρά τα όποια προβλήματα της κυπριακής οικονομίας, αλλά και τον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στην κυπριακή αγορά.

Η προσήλωση στη μείωση του λειτουργικού κόστους, και παρά τις πιέσεις που επέφερε η μείωση των τιμών καταναλωτή,  είχε ως αποτέλεσμα  τη  βελτίωση  της λειτουργικής κερδοφορίας του Συγκροτήματος με το κέρδος από εργασίες για το 2015 να ανέρχεται σε 2 εκ. ευρώ, έναντι 1,1 εκ. ευρώ κατά το 2014.

«Βασικός πυλώνας προς επίτευξη των αποτελεσμάτων αυτών αποτέλεσε η συνεχιζόμενη εμμονή του Συγκροτήματος για παραγωγή και διάθεση άριστης ποιότητας προϊόντων και ο συνεχόμενος εκσυγχρονισμός και εμπλουτισμός των προϊόντων αυτών», ήταν το μήνυμα του Κώστα Κουτσού, Εκτελεστικού Προέδρου της ΚΕΟ plc, κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

«Πέρσι σας είχαμε ανακοινώσει ότι με στόχο την ανάπτυξη της πελατειακής του βάσης, το Συγκρότημα προχώρησε με την δημιουργία της πρώτης Κυπριακής μπύρας light με την επωνυμία KEO Light, ευελπιστώντας στην αποδοχή του προϊόντος αυτού από το καταναλωτικό κοινό. Φέτος είμαστε πλέον σίγουροι για την αποδοχή αυτή, με την ΚΕΟ Light να κερδίζει όλο και περισσότερους καταναλωτές. Ενδεικτικό αποτελεί η βράβευση της ΚΕΟ Light ως νέο προϊόν της χρονιάς», σημείωσε.

«Όσον αφορά τις προοπτικές και παρά τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, με το 2016 να είναι αναμφίβολα μία δύσκολη χρονιά γεμάτη προκλήσεις», ανέφερε ο κ. Κουτσός.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσό λόγω της μακροοικονομικής αβεβαιότητας, τις αναμενόμενες σημαντικές ανακατατάξεις στους κλάδους που δραστηριοποιείται το Συγκρότημα, αλλά και τις μελλοντικές κεφαλαιουχικές ανάγκες του Συγκροτήματος προς επίτευξη των μακροπρόθεσμων στρατηγικών του στόχων, το Διοικητικό Συμβούλιο πρότεινε την μη καταβολή μερίσματος.

 

Αύξηση μεριδίου αγοράς

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΕΟ, Χαράλαμπος Παναγιώτου, αναφέρθηκε στον ανταγωνισμό και στην είσοδο νέων παικτών από το εξωτερικό, αλλά και στην αύξηση της τάξης του 15.4% των εξαγωγικών εργασιών της εταιρείας.

«Μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού έκαναν είσοδο στη χώρα μας και αυτό μας λέει πολλά. Κατ’ αρχήν οι εκτιμήσεις μας για αναστροφή του κλίματος είναι φαίνεται ορθές, διαφορετικά γιατί να θέλουν να έρθουν στη χώρα μας ξένες εταιρείες. Από την άλλη για εμάς είναι ένας ακόμα πονοκέφαλος τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Εμείς δεν επαναπαυόμαστε γιατί όπως λέω κάθε χρονιά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να επιδιώκουμε την ευημερία της εταιρείας μας», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος για το 2015 είπε πως η μπύρα ΚΕΟ παρουσιάζει σημαντική αύξηση στους όγκους πωλήσεων της (8%) καθώς και αύξηση του μεριδίου αγοράς των τοπικά παραγόμενων μπυρών κατά 1.1 μονάδες ή (2.5%). «Η ανοδική πορεία που ξεκίνησε με το re-branding της μάρκας συνεχίζεται και αυτό είναι κάτι που φαίνεται στην αγορά με όλο και περισσότερους καταναλωτές να απολαμβάνουν τη μπύρα ΚΕΟ. Παράλληλη θετική πορεία ακολουθεί και η KEO Light η οποία εξακολουθεί να αποσπά κολακευτικά σχόλια, να διεισδύει σε νέες κατηγορίες καταναλωτών, όπως του νέους και το γυναικείο πληθυσμό», ανέφερε.

Ανοδική πορεία παρουσιάζει και η ζιβανία ΚΕΟ, η οποία πέτυχε αύξηση 9.25%, ενώ η ζιβανία από σταφύλια σουλτανίνας έχει αποσπάσει αργυρό μετάλλιο στο διαγωνισμό αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης όπου έλαβαν μέρος εκατοντάδες αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο κ. Παναγιώτου αναφέρθηκε και στις πωλήσεις κουμανδαρίας της εταιρείας, η οποία είναι σταθερά πρώτη στην αγορά, αλλά και στην συμφωνία για απορρόφηση ποσοτήτων κουμανδαρίας που θα παράξουν τα κουμανδαροχώρια για τα επόμενα 6 χρόνια, με παράλληλη τεχνική και επιστημονική υποστήριξη από πλευράς της εταιρείας σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των παραγωγικών της δυνατοτήτων.

 

Οινοποιητικό έργο

Η ποιοτική υπεροχή των προϊόντων της ΚΕΟ το 2015, δεν περιορίστηκε μόνο στην μπύρα, αλλά συνεχίστηκε και με το οινοποιητικό έργο της ΚΕΟ να λαμβάνει για ακόμη μία χρονιά σημαντικές βραβεύσεις. Στον 9ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου στον οποίο έλαβαν μέρος 29 Οινοποιεία με 132 ετικέτες, η ΚΕΟ απέσπασε 2 τιμητικά μετάλλια, χρυσό στο ΚΕΟ Ξυνιστέρι 2015 και αργυρό για το ΚΤΗΜΑ ΚΕΟ Cabernet Sauvignon – Sauvignon Blanc 2015, αλλά και το Κτήμα Ροζέ. Αξιοσημείωτη είναι φυσικά και η βράβευση με χρυσό μετάλλιο του Ούζου Extra Fine της ΚΕΟ στο διεθνή διαγωνισμό οίνων και αποσταγμάτων της Lyon.

 

Ούζο ExtraFine

Πριν τρία χρόνια η εταιρεία εγκατέστησε τον πρώτο και μοναδικό για τα κυπριακά δεδομένα, άμβυκα απόσταξης ούζου σύμφωνα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και οδηγίες. Το ούζο Extra Fine που παράγει η εταιρεία ΚΕΟ, είναι πλέον ένα από τα καλύτερα ούζα που κυκλοφορούν στην αγορά. Πλούσιο σε αρώματα, γεμάτη και μεστή γεύση και ελκυστική εμφάνιση ήταν τα κριτήρια για τα οποία βραβεύτηκε στο διαγωνισμό αποσταγμάτων ανίσου της Λυών με χρυσό μετάλλιο ανάμεσα σε εκατοντάδες αποστάγματα από όλη την Ευρώπη.

 

Kopparberg

Πρόσφατα η εταιρεία εξασφάλισε και την αποκλειστική αντιπροσωπεία της Kopparberg στην Κύπρο που είναι εταιρεία παραγωγής μιας μεγάλης γκάμας ciders (μηλίτες) που είναι ένα προϊόν που απευθύνεται στους νέους ανθρώπους αλλά που είναι τόσο εύγευστο και ευκολόπιοτο που σίγουρα θα ικανοποιήσει τον κάθε ένα που θα το δοκιμάσει.

 

Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη

Η εταιρεία ΚΕΟ δεν περιορίζεται στις καθαρά επιχειρηματικές της δραστηριότητες αλλά έχει να επιδείξει και σημαντικό κοινωνικό έργο. Μέσα στα πλαίσια της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης συνεχίζει το πρόγραμμα εργοδότησης νέων επιστημόνων δημιουργώντας ακαδημία στελεχών, και ενδυνάμωσε τις σχέσεις της με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ.

Στηρίζει επίσης αρκετές τοπικές μη κερδοσκοπικές δραστηριότητες και συνεχίζει τις εκπαιδεύσεις του προσωπικού της σε θέματα ασφάλειας και υγείας πέραν των εργασιακών εκπαιδεύσεων.

Πηγή: Έντυπο Περιοδικό EUROKΕΡΔΟΣ


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα