Συμμετοχή μαθητών από 50 σχολεία στο διαγωνισμό «Πολίτες του Μέλλοντος»

Συμμετοχή μαθητών από 50 σχολεία στο διαγωνισμό «Πολίτες του Μέλλοντος»

 


Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Παγκύπριος εκπαιδευτικός διαγωνισμός «Πολίτες του Μέλλοντος» που διεξάγεται από το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ,  σε συνεργασία με το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στην τελετή απονομής βραβείων, επαίνων και τιμητικών επαίνων συμμετοχής, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, παρουσία και του Πρεσβευτή του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Σάκη Ρουβά, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, μέσω του οποίου μαθητές από 50 σχολεία κλήθηκαν να δώσουν ολοκληρωμένες προτάσεις και μακέτες για  τη δημιουργία μεγάλων λειτουργικών – εικαστικών εγκαταστάσεων στα σχολεία.

Για την αξιολόγηση των προτάσεων που υποβλήθηκαν από τα σχολεία, συστάθηκε ειδική πενταμελής Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούμενη από: εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού η Δήμητρα Μέσσιου (ΕΔΕ, Πρόεδρος Επιτροπής) και η Τερέζα Λαμπριανού (ΕΔΕ), εκ μέρους  του Πανεπιστημίου Κύπρου από τον Αιμίλιο Μιχαήλ (Λέκτορα, Συντονιστή Έργου, Επιστημονικό Υπεύθυνο), τον Οδυσσέα Κοντοβούρκη (Επίκουρο Καθηγητή, Κύριο Ερευνητή) και τον Μάριο Φωκά (Αναπληρωτή Καθηγητή, Κύριο Ερευνητή).

Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησαν τις προτάσεις σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης του διαγωνισμού και ομόφωνα κατέληξαν στην απονομή τριών βραβείων σε σχολεία, οι προτάσεις των οποίων θα προωθηθούν προς υλοποίησηυλοποιηθούν. Τα σχολεία των οποίων οι προτάσεις βραβεύονται, με αλφαβητική σειρά, είναι:

1. Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα (Κ.Α΄ και Κ.Β΄)

2. Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ταμασού

3. Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας (Κ.Β΄)

Την εξέλιξη και υλοποίηση των τριών έργων που έχουν ξεχωρίσει μέσα από τη διαδικασία θα αναλάβουν οι φοιτητές Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, με την έμπρακτη υποστήριξη του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ.

Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης που ανέλυσαν τον τρόπο σκέψης και τις προτάσεις των μαθητών, αναγνώρισαν τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην ανάλυση και εξέλιξη της πρότασης μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα. Όλες οι προτάσεις χαρακτηρίστηκαν για τη δημιουργική έκφραση συναισθημάτων και του αυθορμητισμού  των παιδιών και η «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο την ελευθερία έκφρασης,, κάνοντας τα όνειρα των παιδιών πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ δηλώνει παρών σε ολόκληρη τη διαδικασία υλοποίησης των έργων του διαγωνισμού «Πολίτες του Μέλλοντος». Με εμπνευστή τον Πρεσβευτή του προγράμματος Σάκη Ρουβά, η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ έχει ήδη ολοκληρώσει 31 σημαντικά έργα σε κάθε γωνιά του νησιού, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες παιδιά να απολαμβάνουν ποιοτικότερη εκπαίδευση και ψυχαγωγία.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, Αλέξης Χαραλαμπίδης ανέφερε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Πολίτες του Μέλλοντος», και ευχαριστούμε που μας δίνετε ελπίδα μέσα από τα δικά σας θέλω και οράματα. Ως εταιρεία παραγωγής προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, παραμένουμε σταθεροί στο όραμά μας και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που βελτιώνει την ποιότητα της ζωής, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας των παιδιών της Κύπρου».

Ο Πρεσβευτής του προγράμματος ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Σάκης Ρουβάς δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος για αυτή την ισχυρή ανταλλαγή ενέργειας που ενώνει μαθητές δημοτικού και φοιτητές Πανεπιστημίου και καταλήγει με τόσο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία…Συγχαίρω τον Αλέξη Χαραλαμπίδη και την Χαραλαμπίδης –Κρίστης, για το όραμα και τη δέσμευσή τους, γιατί χάρη στη Συμμετοχή, χιλιάδες παιδιά της Κύπρου ζουν καλύτερα. Αυτό που κάνουμε με τη Συμμετοχή είναι ένα ουσιαστικό πρότυπο και ειδικά σε αυτή την εποχή που ζούμε, που η ανάγκη για ανθρωποκεντρικά και υγιή πρότυπα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.»

 

Έργα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ που έχουν υλοποιηθεί:

 

1. Αίθουσα στο Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Καλό Χωριό

2. Αίθουσα στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου Λεμεσού

3. Πάρκο Γυμναστικής στην παραλία Μακένζι

4. Παιδότοπος στο Κοινοτικό Νηπιαγωγείο ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου

5. Παιδικό Πάρκο στο χωριό Πολέμι

6. Παιδικό Πάρκο στο χωριό Αμαργέτη

7. Παιδότοπος στη Δερύνεια

8. Πλανητάριο στο Λύκειο Ιδαλίου

9. Εξοπλισμός κουζίνας στο Γ’ Ολοήμερο Δημοτικό Σωτήρας *

10. Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας *

11. Β΄ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας *

12. Δημοτικό Σχολείο Βορόκληνης *

13. Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου *

14. Δημοτικό Σχολείο Μάμμαρι *

15. Η΄ Λεμεσού ΚΑ΄& ΚΒ *

16.. Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Γερμασόγειας  (Πάρκο Κυκ/κής Αγωγής) *

17. Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πολεμιδιών *

18. Α΄ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας   *

19. Β΄ Δημοτικό Σχολείο Κοκκινοτριμιθιάς *

20. Α΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου *

21. Προσφορά 5.000 λίτρα φρέσκου γάλακτος σε όλα τα σχολεία της χώρας για υγιεινά προγεύματα

22. Προσφορά 1.380.000 λίτρα δωρεάν γαλατάκια σοκολάτας σε μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης

23. Προσφορά 66.000 λίτρα γάλακτος

24. Προσφορά 162.000 λίτρα γάλακτος για  τα Κοινωνικά Παντοπωλεία

25. Στήριξη της πραγματοποίησης του φεστιβάλ γάλακτος στο Δάλι.

26. Στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού

27. Υποστήριξη Πρωταθλημάτων Grassroots

28. Υποστήριξη του Πανεπιστήμιο Πατρών για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα DAIRIUS.

29. Υποστήριξη της «Αγκαλιά Αγάπης». Συγκέντρωση παιχνιδιών σε συνεργασία με τον Επίτροπο Εθελοντισμού τα Χριστούγεννα του 2014.

30. Στήριξη του Κυπριακού Στίβο

31. Εικαστική εγκατάσταση στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου « Χ Γεωργάκης Κορνέσιος» σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κύπρου

*Έργα που έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Αγωγή Υγείας του Υπ. Παιδείας


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα