Συνέδριο Κύπρου – Ελλάδας για τις επιχειρήσεις

Συνέδριο Κύπρου – Ελλάδας για τις επιχειρήσεις 

Σημαντικές επαφές με παραγωγικούς φορείς της Ελλάδας είχε ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας, Ιωσήφ Ιωσήφ, ο οποίος παρευρέθηκε στα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου μίλησε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας.

Στο περιθώριο της ΔΕΘ, ο κ. Ιωσήφ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και Πρόεδρο του ΕΒΕ Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, με τον οποίο συζήτησαν την προοπτική να οργανωθεί ένα συνέδριο προβολής της κυπριακής οικονομίας στην Αθήνα και της Ελληνικής οικονομίας στην Κύπρο. Στα πλαίσια του συνεδρίου θα οργανωθούν και οι επιχειρηματικές αποστολές από τις δύο χώρες.

Επίσης, ο κ. Ιωσήφ είχε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Σπύρο Πέγκα με το οποίο συζήτησαν τρόπους προώθησης των επιχειρηματικών σχέσεων Κύπρου – Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, θα έρθει στην Κύπρο μεγάλη επιχειρηματική αποστολή (40 επιχειρήσεις) για επαφές με κύπριους επιχειρηματίες. Η αποστολή της οποίας θα ηγείται ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, θα είναι στην Κύπρο στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου και οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα γίνουν στο ΚΕΒΕ την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου (ώρα 09:30-15:00).

Τέλος, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ, ο κ. Ιωσήφ συναντήθηκε με μέλη της Ελληνικής κυβέρνησης και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, ενώ επισκέφθηκε και τα κυριότερα περίπτερα της Έκθεσης.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα