Συνεργασία Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βοηθών Διεύθυνσης Κύπρου (EUMA) και KES College.

Συνεργασία Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βοηθών Διεύθυνσης Κύπρου (EUMA) και KES College.

 


Ο Σύνδεσμος EUMA  διοργάνωσε στις 2 Μαΐου, 2014 για τις φοιτήτριες του KES College που ακολουθούν τον κλάδο του Office Administration

Εργαστήρι με θέμα: «Προσωπική Βοηθός – Επάγγελμα με Υποσχόμενες Προοπτικές!»

 Η Πρόεδρος κ. Ρίτα Κότσαπα και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. ΄Εντρη Κουπεπίδου ανέπτυξαν τις προοπτικές του επαγγέλματος της Προσωπικής Βοηθού/Διοικητικής Λειτουργού και τις δυνατότητες που προσφέρει το επάγγελμα με τη μετεξέλιξη του ρόλου λόγω της τεχνολογικής προόδου.

Επίσης έγινε αναφορά στις ιδιότητες και χαρακτηριστικά γνωρίσματα που πρέπει να διαθέτει μια σωστή επαγγελματίας Προσωπική Βοηθός καθώς και το ζήλο που θα πρέπει να επιδεικνύει για συνεχή επιμόρφωση με στόχο την ανέλιξη της ώστε να καταστεί αναπόσπαστο μέρος της Διευθυντικής Ομάδας.

Οι κυρίες Κότσαπα και Κουπεπίδου λόγω της μακράς πείρας τους στο επάγγελμα καθώς και άλλα μέλη του Συνδέσμου, συνέβαλαν εποικοδομητικά στη συζήτηση που ακολούθησε με τις φοιτήτριες να επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον με ερωτήσεις και απορίες.

O Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Βοηθών Διεύθυνσης (EUMA) είναι ένα διεθνές δίκτυο που αποτελείται και καλωσορίζει συμμετοχή από Προσωπικούς Βοηθούς και επαγγελματίες από τους τομείς HR, Marketing και Operations οι οποίοι ενεργούν επί εθελοντικής βάσης και εστιάζονται στην επαγγελματική τους ανέλιξη και στη συνεχή εξέλιξη του επαγγέλματος.  Είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε στη Γαλλία το1974, με παρουσία σε 25 χώρες με 1.500 μέλη.  Στην Κύπρο ιδρύθηκε το 1989 και απαριθμεί περίπου 100 μέλη.

Στόχοι του EUMA είναι να καταστεί η αναγνωρισμένη φωνή του επαγγέλματος των Βοηθών Διεύθυνσης, η προσωπική ανάπτυξη των μελών μέσω ενεργούς ανάμιξης στις εργασίες του Συνδέσμου, ανάπτυξη δεξιοτήτων και ομαδικού πνεύματος/συνεργασίας και Δια-Βίου Μάθηση με διοργάνωση εργαστηρίων / σεμιναρίων / διαλέξεων και συμμετοχή σε συνέδρια του Συνδέσμου στην Κύπρο και το εξωτερικό.

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα