Σύγχρονο κατάστημα του Συνεργατισμού στη διάθεση των φοιτητών

Σύγχρονο κατάστημα του Συνεργατισμού στη διάθεση των φοιτητών


 

Με ένα νεανικό και σύγχρονο κατάστημα υποδέχτηκε ο Συνεργατισμός τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το νέο κατάστημα της ΣΠΕ Λήδρα βρίσκεται εντός τους Πανεπιστημίου και δημιουργήθηκε με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, για να εξυπηρετεί πλήρως όλες τις ανάγκες των φοιτητών του Πανεπιστημίου και της ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας.

Tα εγκαίνια του καταστήματος τέλεσε χθες βράδυ ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο οποίος εξήρε το ρόλο που διαδραμάτισε ο Συνεργατισμός στην καλλιέργεια συνθηκών ανάπτυξης, εξέλιξης, ευημερίας και προόδου της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Καδής εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του Υπουργείου Παιδείας προς τον Συνεργατισμό, για τη διαχρονική του προσφορά προς την Παιδεία. Η λειτουργία του καταστήματος που εγκαινιάζουμε απόψε, σημείωσε, επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του Συνεργατισμού να προσφέρει στη νεολαία την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Τάκης Ταουσιάνης, στο χαιρετισμό του σημείωσε ότι η προώθηση της Παιδείας και η στήριξη των νέων ανθρώπων, αποτελούν βασικούς πυλώνες της νέας στρατηγικής του Συνεργατισμού. Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι Συνεργατισμός θα είναι πάντοτε αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας που θα δίνει υγιή εφόδια και προοπτική στους νέους του τόπου μας. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ο κ. Ταουσιάνης, ο Συνεργατισμός προσφέρει και φέτος 40 νέες υποτροφίες σε απόφοιτους λυκείων και τεχνικών σχολών για το πρώτο τους δίπλωμα ή πτυχίο σε οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο ή Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και βράβευσε τους αποφοίτους όλων των λυκείων και τεχνικών σχολών που είχαν την ψηλότερη επίδοση καθώς επίσης και φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ.

Είπε επίσης ότι ο Συνεργατισμός δημιούργησε ειδικά για τους φοιτητές το Φοιτητικό Πακέτο στο οποίο περιλαμβάνονται όλα όσα χρειάζεται ένας φοιτητής, ενώ φέτος συνδιοργανώνει με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου τα πρώτα Βραβεία Νεολαίας, με στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση των νέων που αναπτύσσουν αξιόλογη δράση στον τομέα που δραστηριοποιούνται.

Ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου σημείωσε ότι η  προσφορά και συμβολή του Συνεργατισμού αποτυπώνεται στο ολοένα και περισσότερο αναβαθμισμένο βιοτικό επίπεδο του λαού καθώς και γενικά την πρόοδο της κοινωνίας. Αφουγκραζόμενος, σημείωσε, τις ανάγκες και απαιτήσεις που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή Αγλαντζιάς και δη της Πανεπιστημιούπολης, με το νέο κατάστημα της ΣΠΕ Λήδρα θα καλύψει πλήρως αυτές τις ανάγκες.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα