Σύμβαση εξάλειψης διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Λουξεμβούργου

Σύμβαση εξάλειψης διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Λουξεμβούργου


 

Σε υπογραφή Σύμβασης για την Εξάλειψη της Διπλής Φορολογίας αναφορικά με τους φόρους πάνω στο εισόδημα και στο κεφάλαιο και την παρεμπόδιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, προχωρούν η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση του Λουξεμβούργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδεται από το ΓΤΠ, η Σύμβαση προγραμματίζεται να υπογραφεί στις 8 Μαΐου.

«Το κείμενο που συμφωνήθηκε, μεταξύ των δύο κρατών θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Μέγα Δουκάτου του Λουξεμβούργου καθώς το Λουξεμβούργο είναι από τις λίγες Ευρωπαϊκές χώρες που η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είχε τέτοια σύμβαση μαζί της» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι η Συμφωνία βασίζεται στο Μοντέλο Σύμβασης για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας του ΟΟΣΑ (OECD Model Convention for the Avoidance of Double Taxation on Income and on Capital) και εμπεριέχει όλες τις ελάχιστες προϋποθέσεις που αφορούν τις διμερείς συμβάσεις, όπως αυτές ορίζονται από τις Δράσεις που εξέδωσε ο ΟΟΣΑ/G20 τον Οκτώβριο του 2015, για τη Διάβρωση της φορολόγησης βάσης και τη μετατόπιση των κερδών (BEPS).

«Η επικαιροποίηση, διατήρηση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Εξάλειψης Διπλής Φορολογίας, οι οποίες είναι υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, στοχεύει περαιτέρω στην ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου» σημειώνεται.

Τη Συμφωνία εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υπογράψει ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και εκ μέρους της Κυβέρνησης του Λουξεμβούργου ο Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Pierre Gramegna.

Η υπογραφή της Συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Υπουργού ώρα 12:00-12:30 και θα ακολουθήσουν δηλώσεις.


Comments

comments

Tags: cyprus, economy

Σχετικά με τον Συγγραφέα