Ταυτόχρονος μητρικός θηλασμός το Σάββατο 8 Οκτωβρίου

Ταυτόχρονος μητρικός θηλασμός το Σάββατο 8 Οκτωβρίου

 


 

Mε την στήριξη της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

 

Το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης και έμπρακτης προσφοράς της Χαραλαμπίδης Κρίστης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» προσκαλεί για ακόμα μια χρονιά όλες τις νέες μητέρες να συμμετάσχουν στον καθιερωμένο ετήσιο Παγκόσμιο Ταυτόχρονο Μητρικό Θηλασμό, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, ως εταιρεία παραγωγής προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, προωθεί διαχρονικά τον μητρικό θηλασμό, στηρίζοντας τις μητέρες που επιλέγουν να χαρίσουν στα παιδιά τους το ανεκτίμητο δώρο του θηλασμού, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιεί την κυπριακή κοινωνία για την αξία και τα οφέλη του.

Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί σε επιτυχημένο θεσμό που προσελκύει μητέρες και παιδιά από όλη την Κύπρο. Το 2015 συγκεντρώθηκαν συνολικά 405 μητέρες σε προκαθορισμένα σημεία σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, όπου θήλασαν συμβολικά 411 παιδιά.

Με σύνθημα «ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Κλειδί για την Αειφόρο Ανάπτυξη», η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, με κορύφωση τη μεγάλη εκδήλωση στη Λευκωσία όπου γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να ψυχαγωγηθούν μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες.

Την εκδήλωση διοργανώνει για 10η συνεχόμενη χρονιά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού Κύπρου και εντάσσεται  στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για το Μητρικό Θηλασμό (WABA). Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με διεθνή χαρακτήρα, καθώς αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες.

Οι εγγραφές για την εκδήλωση ξεκινούν στις 10:00 π.μ. στα πιο κάτω σημεία ανά πόλη και ο Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός πραγματοποιείται στις 11:00 π.μ. Οι χώροι διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι οι ακόλουθοι:

• Λευκωσία: Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, Θράκης 17, 1311 Λευκωσία (Τηλ. 99365414)

• Λεμεσός: Ajax Hotel, Γεωργίου Νεοφύτου & Δ. Νικολαου, Λεμεσός (Τηλ. 99604050)

• Λάρνακα: Med Schools Λάρνακας, Kιλκίς 10, Λάρνακα (Τηλ. 96649737)

• Πάφος: Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Βασιλέως Κωνσταντίνου 87 (Τηλ. 26848000)

• Επ. Αμμοχώστου: Δημαρχείο Παραλιμνίου, Αντώνη Παπαδοπούλου 6 (Τηλ. 99571343)

Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) προβαίνει κάθε χρόνο σε μία σειρά προωθητικών δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αξία του θηλασμού. Το σύνθημα για το 2016 είναι «Θηλασμός: Κλειδί για την Αειφόρο Ανάπτυξη» και συνδέεται με τους 17 Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με ορίζοντα το 2030, οι οποίοι υιοθετήθηκαν από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία των Κρατών-Μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο του 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης The Lancet, τα οποία επικαλείται η WABA, η πλήρης αξιοποίηση του θηλασμού μπορεί να σώσει τη ζωή 823.000 παιδιών και να συνεισφέρει 302 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην παγκόσμια οικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες:  www.breastfeeding-cyprus.org, και για πληροφορίες σχετικά με το World Alliance for Breastfeeding Action (WABA):  http://worldbreastfeedingweek.org/


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα