Τα… ΑΝ της Ανάπτυξης

Τα… ΑΝ της Ανάπτυξης

 

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αίθουσα 208) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου Προέδρου της Αττικό Μετρό Α.Ε. και πρώην Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τίτλος του βιβλίου: Τα… ΑΝ της Ανάπτυξης Η διέξοδος στους νεοφιλελεύθερους μονόδρομους από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο έντιμος υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων Κυπριακών Πανεπιστημίων Καθηγητής, Κώστας Γουλιάμος, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου και ο αναπλ. Καθηγητής, Γιώργος Κασίνης του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης, της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του ΠΚ.

Ποιο είναι τελικά το νέο όραμα της κοινωνικής αλλαγής, μετά την αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού; Ποιες οι προϋποθέσεις για μια ισόρροπη ανάπτυξη και τι συμβαίνει με τα ζητήματα του περιβάλλοντος και των φυσικών αποθεμάτων σε μια χώρα που, βυθισμένη σε βαθιά ύφεση, φτωχαίνει, τρώγοντας τις σάρκες της;

Μήπως η εθνική μας φτώχεια δεν αντανακλά τίποτε περισσότερο από ένα τεράστιο έλλειμμα Παιδείας; Μήπως αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα δεν είναι ακόμη μια εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση», αλλά, πολύ περισσότερο, μια μορφωτική επανάσταση; Στα μεγάλα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι νεοφιλελεύθεροι μονόδρομοι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας το βιβλίο αναζητά απαντήσεις.

Ο συγγραφέας, που έχει διατελέσει επισκέπτης Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει τα βιβλία του.