Τα μεγάλα έργα κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου

Τα μεγάλα έργα κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου

 


Παρουσίαση των έργων του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων στην Ινδία

 

Τη μεγάλη συμβολή των μεγάλων αναπτυξιακών έργων, στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας για επάνοδο σε ρυθμούς δυναμικής ανάκαμψης, αναδεικνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μέσα από χαιρετισμό του σε πρόσφατη έκδοση του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων. Στόχος της έκδοσης, η οποία έχει ήδη αξιοποιηθεί σε πρόσφατο σημαντικό επιχειρηματικό forum στο Bangalore της Ινδίας, είναι η προβολή και προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και η παρουσίαση των έργων των μελών του Συνδέσμου.

Τονίζοντας την τεράστια σημασία της υλοποίησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων στην χώρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει πως τα σημάδια της οικονομικής ανάκαμψης αποτυπώνονται και στις ξένες επενδύσεις που έχουν γίνει σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Τονίζει επίσης ότι η Κυβέρνηση εργάζεται για τη δημιουργία μιας ενιαίας και ολοκληρωμένης αναπτυξιακής στρατηγικής που θα περιορίζει την γραφειοκρατία και θα απλοποιεί τις διαδικασίες με σκοπό την δημιουργία συνθηκών που θα ευνοούν και θα προσελκύουν περαιτέρω επενδύσεις και την καθιέρωση της Κύπρου σαν ελκυστικού επενδυτικού προορισμού.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων Ανδρέας Δημητριάδης, ο οποίος ηγήθηκε της αντιπροσωπείας του Συνδέσμου στην Ινδία, αναφέρει μεταξύ άλλων πως η γεωγραφική θέση της Κύπρου, σε συνδυασμό με το ελκυστικό νομικό και φορολογικό της σύστημα και μια σειρά άλλων παραμέτρων όπως η ποιότητα ζωής και οι σύγχρονες υποδομές που προσφέρει, την καθιστούν έναν από τους ελκυστικότερους επενδυτικούς προορισμούς στον κόσμο. Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι έρευνες που γίνονται στην περιοχή για ανεύρεση πετρελαίου και φυσικού αερίου, αναφέρει, έχουν τοποθετήσει την Κύπρο στο επίκεντρο επενδυτικού ενδιαφέροντος από τις ΗΠΑ, την Ασία, την Ρωσία και την Μέση Ανατολή.

Αναφερόμενος στα έργα του Συνδέσμου που παρουσιάζονται στην έκδοση, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι διαθέτουν επαρκές επίπεδο ωριμότητας που επιτρέπει την ολοκλήρωσή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και αποτελούν απτά παραδείγματα των ευκαιριών επένδυσης που προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία. Σε αυτά, προσθέτει, περιλαμβάνονται γήπεδα γκολφ, μαρίνες, ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα, κέντρα υγείας και ευεξίας, πολυθεματικά πάρκα, κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, οργανωμένα αθλητικά κέντρα, σχολεία και πανεπιστήμια, εμπορικές και οικιστικές αναπτύξεις και άλλα.

Μετά την Ινδία η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου θα ενσωματωθεί με την αποστολή που θα συνοδεύει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα