Τελέστηκαν τα εγκαίνια του εργοστασίου ΔΩΔΩΝΗ στην Κύπρο

Τελέστηκαν τα εγκαίνια του εργοστασίου ΔΩΔΩΝΗ στην Κύπρο

 

Τελέστηκαν τα εγκαίνια της υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής παραδοσιακών, κυπριακών τυροκομικών προϊόντων ΔΩΔΩΝΗ, όπως το χαλούμι και η αναρή. Η υλοποίηση του έργου έγινε από την Εταιρεία DODONI (CYPRUS) LIMITED, θυγατρική της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της μονάδας παραγωγής κυπριακών τυροκομικών προϊόντων ΔΩΔΩΝΗ προορίζεται για εξαγωγή, ενώ τη διανομή στο κυπριακό λιανεμπόριο έχει αναλάβει η CTC – ARGOSY.

Κατά το καλωσόρισμά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗΣ Κύπρου, Πανίκος Χατζηκώστας, σημείωσε ότι οι εργασίες ανάπτυξης του έργου διήρκησαν περίπου ένα χρόνο και η μονάδα παραγωγής κυπριακών τυροκομικών προϊόντων ΔΩΔΩΝΗ βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία. Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι «Με αυτή την επένδυση, η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. δίνει συνέχεια στη δυναμική που απέκτησε τα τελευταία χρόνια το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΧΑΛΛΟΥΜΙ στη διεθνή αγορά», συμπληρώνοντας ότι «Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., ως ο κυριότερος παραγωγός της γνήσιας Ελληνικής Φέτας, στοχεύει να συνδυάσει τα δυο κλασσικά παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα, τη ΦΕΤΑ και το ΧΑΛΛΟΥΜΙ, και να τα προωθήσει αποτελεσματικά στη διεθνή αγορά. Η ΔΩΔΩΝΗ είναι διεθνώς γνωστή για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας με παραδοσιακές μεθόδους. Τώρα, η ΔΩΔΩΝΗ θα παράγει χαλλούμι στην Κύπρο, σύμφωνα με την αυθεντικά παραδοσιακή συνταγή,  χρησιμοποιώντας μόνο κυπριακό γάλα.»

Χαιρετισμό στους προσκεκλημένους απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. Michael Α. O’Neil, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην Κύπρο, μέσω της επένδυσής μας στη ΔΩΔΩΝΗ Κύπρου, η οποία θα ενδυναμώσει την παρουσία της εταιρείας μας σε όλον τον πλανήτη. Αυτή η επένδυση θέτει γερές βάσεις για τη δραστηριότητα της ΔΩΔΩΝΗΣ στην κυπριακή αγορά και αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης μας στην Κύπρο και στις προοπτικές της, καθιστώντας το Χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ διαθέσιμο σε 40 χώρες διεθνώς, όπου το brand ΔΩΔΩΝΗ είναι ήδη καταξιωμένο. Μια τέτοια επένδυση προσφέρει πραγματική αξία στην οικονομία της Κύπρου, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας έμπρακτα τους τοπικούς παραγωγούς, καθώς το γάλα που χρησιμοποιεί η ΔΩΔΩΝΗ Κύπρου για τα προϊόντα της είναι 100% κυπριακό. Παράλληλα, οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις μας, πέραν της ενίσχυσης των εξαγωγών, δίνουν την ευκαιρία στους Κύπριους καταναλωτές να γευτούν και να απολαύσουν τα κυπριακά προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ, προϊόντα που ξεχωρίζουν για τη μοναδική ποιότητα και την πλούσια γεύση τους».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος επικρότησε την καλά μελετημένη κίνησή της ελληνικής ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., η οποία αναγνωρίζοντας  τις εξαιρετικές προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, προχώρησε σε αυτή την αξιόλογη επένδυση στη χώρα μας, δημιουργώντας τη ΔΩΔΩΝΗ Κύπρου για την παραγωγή χαλουμιού και άλλων κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος του Ύψωνα κ. Άριστος Αριστείδου και ο κ. Παναγιώτης Λοϊζίδης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της RCB Bank, ως ο κύριος χρηματοδότης της ανάπτυξης της εργοστασιακής μονάδας της DODONI (CYPRUS) LTD.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα