Τεράστια η συμμετοχή στο επενδυτικό μέτρο του αγροτικής ανάπτυξης

Τεράστια η συμμετοχή στο επενδυτικό μέτρο του αγροτικής ανάπτυξης


 

Την πλήρη ικανοποίησή του εξέφρασε σήμερα σε δηλώσεις του ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης για την τεράστια συμμετοχή στο επενδυτικό μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης προκήρυξης του Μέτρου, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, παραλήφθηκαν συνολικά 604 αιτήσεις με συνολικό ύψος επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα €160 εκ. ευρώ, ενώ αυξημένη ήταν και η συμμετοχή στο μέτρο πρώτης εγκατάστασης νέων γεωργών με 270 αιτήσεις, ξεπερνώντας τις «προσδοκίες του Υπουργείου και δίνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα για το αύριο», επισήμανε ο κ. Κουγιάλης.

«Η επόμενη μέρα της λήξης της υποβολής των αιτήσεων έχει ιδιαίτερη σημασία αφού αποδεικνύεται ότι, μέσα από τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας, ο πρωτογενής τομέας παραγωγής βγαίνει από τον αναπνευστήρα και αποκτά τεράστια δυναμική στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας μόλις τρία χρόνια μετά την οικονομική κρίση», δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας.

Λόγω και των μεγάλων αναγκών που δημιουργούνται σε πιστώσεις, γίνονται ήδη σκέψεις για ενίσχυση του προϋπολογισμού της Δημόσιας Δαπάνης της Προκήρυξης με τη μεταφορά πιστώσεων, ενώ εντός των ημερών θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση με κατευθυντήριες γραμμές για όσους αιτητές προτίθενται να υλοποιήσουν τις επενδύσεις τους ιδίω κινδύνω.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα