Το Βατικανό νέος πιθανός στόχος των ισλαμιστών του ISIS

Το Βατικανό νέος πιθανός στόχος των ισλαμιστών του ISIS


Το Βατικανό είναι πιθανόν να αποτελέσει τον νέο στόχο των ισλαμιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον Ιταλικό Τύπο, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι “το Βατικανό είναι ένας από τους εν δυνάμει στόχους του Isis, αλλά στη φάση αυτή δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να μπορούν να συνδεθούν με την προετοιμασία κάποιας επίθεσης”.

Οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, πάντως, τις περασμένες ημέρες φέρονται να αντάλλαξαν λεπτομερείς πληροφορίες με τις αμερικανικές και ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας.

Στο μεταξύ, η γερμανική εφημερίδα BILD στην κυριακάτικη έκδοσή της αναφέρει ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός κύματος επιθέσεων σε ευρωπαϊκή κλίμακα, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση των επικοινωνιών της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, εντός των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) έχει υποκλέψει συνομιλίες στις οποίες οι ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ουσιαστικά “ανακοίνωσαν” ένα νέο κύμα επιθέσεων.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα