Το βράδυ οι αποφάσεις για ATM και θυρίδες στην Ελλάδα

Το βράδυ οι αποφάσεις για ATM και θυρίδες στην Ελλάδα

 


 

Διευκρινίσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν στις τραπεζικές συναλλαγές αλλά και τι θα γίνει από αύριο που λήγει η τραπεζική αργία στην Ελλάδα, έδωσε πριν λίγο ο αναπληρωτής έλληνας υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας μετά την παραίτηση Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Μάρδας επεσήμανε ότι σήμερα θα λειτουργήσουν περί τα 1.120 υποκαταστήματα τραπεζών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που δεν έχουν κάρτα και δεν έχουν λάβει τα 120 ευρώ που μπορούσαν να κάνουν ανάληψη από τους λογαριασμούς τους.

Διευκρίνισε όμως πως 120 ευρώ μπορούν να πάρουν μόνο όσοι δεν τα πήραν την περασμένη εβδομάδα και όχι εκ νέου όλοι οι συνταξιούχοι για τη νέα εβδομάδα. Επίσης θα εκτελούνται και όλες οι τραπεζικές συναλλαγές που προβλέφθηκαν τις περασμένες μέρες.

Σε ότι αφορά τι θα γίνει από αύριο με τις τράπεζες, τα όρια αναλήψεων και άλλα συναφή ζητήματα, ο κ. Μάρδας παρέπεμψε στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί απόψε, μετά από την ενημέρωση που θα γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδας και τις εξελίξεις που αναμένονται αναφορικά με τη στάση της ΕΚΤ, το ΔΣ της οποίας ενδέχεται να λάβει αποφάσεις σήμερα για τον ELA.

Ο κ. Μάρδας ερωτηθείς για το θέμα που προέκυψε με τις τραπεζικές θυρίδες μετά τις δηλώσεις της κας. Βαλαβάνη διευκρίνισε πως η απόφαση να μην υπάρχει πρόσβαση σε αυτές ελήφθη για λόγους ισονομίας καθώς πρόσβαση θα μπορούσαν να έχουν μόνο οι κάτοχοι θυρίδων στα 1.120 υποκαταστήματα που παραμένουν ανοιχτά και όχι όλοι οι υπόλοιποι. Παράλληλα διαβεβαίωσε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το περιεχόμενο των θυρίδων και δεν αντιμετωπίζουν κανένα κίνδυνο.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα